Přípravka U11

Zlatý turnaj v Hostinném

Napsal Michal Vlček 22.02.2023

V sobotu 18.02.2023 se naši kluci zúčastnili halového turnaje v Hostinném. Tým namixovaný z ročníků 2012 a 2013 si i přes pomalý a ospalý rozjezd dokráčel až pro zlaté medaile a největší pohár.

Na úvod jsme se utkali s Úpicí (3:3), která nám byl více než vyrovnaným soupeřem a vytvořila si řadu vlemi dobrých šancí. My jsme vždy dokázali odpvoědět a skóre zápasu srovnat, dokonce jsme měli na dosah vítězství, ale gól v poslední vteřině nám uznán nebyl. Do druhého utkání proti nakonec bronzové Dolní Kalné (3:1) jsme vstoupili výrazně lépe, přesto jsme od 5. minuty prohrávali. Kluci však ukázali charakter a bojovnost a výsledek zápasu ve druhé polovině otočili. S Vrchlabím - 2 (2:2) jsme se po slabším a zbrklém výkonu rozešli smírně, což nám ale stačilo na postup do skupiny o 1. - 4. místo.

Skupina o 1. - 4. místo byla složená z prvních dvou celků obou základních skupin. Nás doprovodila Dolní Kalná, se kterou jsme si zápas odbyli už v základní skupině a kde jsme si díky výhře rovnou připsali 3 body i do finálových bojů. Druhá skupina nám přihrála z prvního místa Rasošky (4:2), což byl fotbalově náš nejpovedenější zápas. Hned od začátku jsme na hřišti dominovali. To jsme rychle dokázali propsat i do skóre a vedení 2:0, ale soupeř se nevzdal a dokázal srovnat krok. Nakonec jsme však soupeři nedali příliš šancí a brali jsme další tři body. Když pak Hostinné pouze remízovalo s Kalnou, bylo jasné, že bez ohledu na výsledek posledního zápasu budeme zlatí. Kluci však brali poslední zápas více než vážně a domácí Hostinné (9:1), které se po celý turnaj prezentovalo dobrými výkony, zdecimovali osmigólovým rozdílem.

Klukům patří poděkování a gratulace za předvedený výkony, především za ty ve finálové skupině.