Muži A

Zhodnocení podzimní části DIVIZE C

Napsal Petr Brejcha 21.11.2022


V utkáních o mistrovské body na podzim 2022 nastoupili T. Hampl, M. Hofírek - J. Balcar, M. Macek, M. Mařas, J. Tobiáš, J. Turner, P. Zieris - M. Jirousek, M. Knap, D. Sobol, M. Štěpánek, M. Trávníček, J. Zezula, P. Holubec - P. Brejcha, Š. Čechovič, M. Rajnoch a J. Slavík

Do dalšího ročníku divize jsme vstupovali s velkým očekáváním, jak si mladé mužstvo poradí s obměnou téměř celého realizačního týmu a zároveň s odchodem tří klíčových hráčů - P. Kobose, P. Holubce a V. Horčičky. Přeci jenom se jednalo o změny, které nikdo z nás na vlastní kůži doposud nezažil. Do týmu se z Liberce vrátil odchovanec Štěpán Čechovič a z Hradce Králové přišel Michal Trávníček.

Do sezóny jsme vkročili v Turnově vítězstvím a myslím si, že se od toho odvíjela celá první polovina soutěže - dařilo se nám hrát účelný, kombinační fotbal, pravidelně bodovat a pohybovat se v horní části tabulky. Horší chvilky jsme si vybrali v polovině soutěže, kdy byla slabší tréninková účast, vysokoškoláci začali jezdit do škol a přidala se zranění několika našich hráčů. Nepodařilo se nám zvítězit ve čtyřech zápasech v řadě a navíc jsme nebyli spokojeni ani s předváděnou hrou. Nezdary se nám potom podařilo zlomit v posledních kolech, kdy jsme dokázali vyhrát nad mužstvy z úplné špičky tabulky, a to doma s Hlinskem a v Ústí nad Orlicí.

Našim cílem bylo vylepšit loňský ročník a z tohoto pohledu tak můžeme být spokojeni. Celkový počet 22 získaných bodů po podzimu je o 6 více než v sezóně minulé. Pro mne osobně je rovněž velice důležité aktivní skóre 25:23 a 1 plusový bod v tabulce pravdy. Negativní stránkou je pak zisk pouze 7 bodů z 21 možných v domácím prostředí, což je statistika, kterou chceme v jarní části výrazně zlepšit.

Myslím si, že naše mužstvo těží především z týmového pojetí hry, ale přesto bych chtěl vyzdvihnout mladou brankářskou dvojici Hofírek - Hampl, kteří se celý podzim dobře připravovali na trénincích a dokázali se ve dvou podělit prakticky o všechny divizní zápasy a rovněž zápasy našeho B mužstva. Absolutorium rovněž zaslouží náš „železný muž“ Martin Knap, který na podzim odehrál plnou porci 1350 minut, a to navíc soutěž absolvoval s tříselnou kýlou, kvůli které ihned po konci soutěže absolvoval operaci.

Vladimír Marks, trenér MFK Trutnov