Žáci U14

Zhodnocení letní přípravy U14

Napsal Pavel Matějka 22.08.2024

Zhodnocení letní přípravy A týmu:

Výsledky:

MFK U15 13:3 MFK Trutnov U14

Polička 1:2 MFK Trutnov 

Ml. Buky 2:2 MFK Trutnov 

Bydžov 4:4 MFK Trutnov 

Rtyně U17 9:1 MFK Trutnov 

MFK Trutnov 5:7 Náchod 

Slavia HK 3:2 MFK Trutnov 

 

Do přípravy s A týmem se zapojilo celkem 20 hráčů. Během měsíce jsme odehráli celkem 7 zápasů, některé zápasy jsme odehráli spojeni s naším beckem, nic na tom však nemění fakt, že jsme vyhráli pouze jedno utkání.

Ve zkratce se pokusím shrnout naše výkony v zápasech proti naším ligovým soupeřům.

V zápase s Bydžovem jsme předvedli velmi dobrý výkon, vytvořili jsme si několik šancí, byli jsme aktivní, chtěli jsme hrát. Zápas se mi líbil z obou stran a jednalo se o nejvíce povedený zápas v naší přípravě.

V zápase s Náchodem jsme nepůsobili nejlépe, kazili jsme lehké přihrávky a soupeř byl daleko nebezpečnější než my. Přesto jsme v zápase vedli 3:2 a po prostřídání sestavy jsme zápas nezvládli. Dá se říct, že na naši obranu stačil jeden hráč, který nám sám dal 4 góly a na 3 nahrál, což je k zamyšlení.

Zápas se Slavií, poslední před začátkem soutěže byl jeden z nejslabších... Vinou může být skoro žádná rozcvička před zápasem, žádná před zápasová příprava, chyba z mé strany. Přesto jsme v zápase vedli 2:0 a znovu po prostřídání jsme prohráli 3:2. V zápase jsme však vůbec nepodali výkon, který bychom měli. 

Během přípravy několik hráčů opakovaně odjelo na dovolenou či tábor, díky tomu se připravili o boj o základní sestavu. Bohužel budou kvůli tomu muset bojovat o své místo na slunci během sezóny. To samé platí o hráčích, kterým se příprava až tolik nepovedla. V sezóně za áčko bude hrát 11 hráčů. Tich jedenáct hráčů, pokud bude hrát dobře, tak dokud budou moc, tak je střídat nebudu. Ostatní hráči budou muset čekat na svoji šanci nebo na zaváhání svého kamaráda na hřišti. Přijde mi, že všichni si myslí, že budou pořád hrát. Tak to už v sezóně nebude. Už nechci vícekrát zažívat zápasy jako tento se Slavií. Věřím, že tímto rozhodnutím vytvoříme konkurenci v týmu a každý kdo bude chtít hrát za áčko, tak se o to bude muset porvat. Kdo se o to nebude rvát, tak bude celý rok chodit za béčko.

Co nám příprava dalšího ukázala:

Většina hráčů není schopna obejít hráče 1na1. Z 90% si myslím, že to je tím, že se pořád něčeho bojíme. Nechápu čeho...

V útočné fázi i v obranné fázi vůbec nepoužíváme tělo, bojíme se postoupit souboj, pořád jdeme do skluzu, nebo se válíme na zemi.. znova čeho se bojíme?? Ba naopak pokud se bojíš postoupit souboj, tak budeš zakopaný ty...

Kazime lehké přihrávky na pár metrů, nebo bezmyšlenkovitě míč někam nakopáváme a ještě u toho trefíme svého hráče.

Chybí nám lehkost a radost z fotbalu. Zase narážíme na to, že se bojíme něčeho. Nikdo vám hlavu neutrhne, když něco pokazíte. Ba naopak pojďte si dovolit, zkoušet věci. Kdo nic nezkazí, tak nic neudělá a nikam se neposune.

Spoléháme na tahouny týmu, že ti něco vymyslí, že dají gól atd. Každý z vás může být tahounem týmu, je to jenom na tobě. Nespoléhej na ostatní. Hraješ za sebe o svoje místo na hřišti. 

Věcí je daleko více, věřím, že každý hráč sám doma po každém zápase přemýšlí, co mohl udělat lépe či jinak a tím se poučí do dalšího zápasu.

Chtěl bych vyzvednout Jonáše Zálešáka,.který absolvoval většinu přípravy a jasně si řekl o místo v základní sestavě áčka. Celou přípravu velmi dobře odehrál i Péťa Brádler a Vojta Rydval. Od ostatních čekám více.

Pojďte na ně navázat další!!

Příští středu začínáme. Užijte si poslední víkend bez fotbalu a v úterý se uvidíme na předzápasovém modelovém tréninku. 

 

Pavel Matějka