Muži B

ZÁVĚREČNÉ HODNOCENÍ JARNÍ ČÁSTI

Napsal Michal Vlček 21.07.2023

Jarní část jsme odstartovali dvěma vysokými výhrami. Nejprve jsme si v Jičíně až nečekaně rychle a snadno poradili se Sobotkou (11:2), kterou jsme deklasovali výkonem i výsledkem rozdílem třídy a následně jsme svou vyřídilku ukázali i doma s rezervou Náchoda (8:1), kde jsme od prvních minut nikoho nenechali na pochybách, že tři body zůstanou v Trutnově.

S herní pohodou, 19 vstřelenými brankami a s hrůzu budící ofenzivou jsme se vydali do Železnice (4:3 p.), kde nás jeden z nejnepříjemnějších soupeřů dokázal svou tvrdou hrou pouze přibrzdit a odkud jsme si po dobrém výkonu v těžkém zápase odvezli dva body. Další soupeř však měl ukázat, jak na tom skutečně jsme. Na trutnovskou umělku přijel v té době lídr soutěže a z naší zkušenosti nejlepší tým letošního ročníku A třídy – Lázně Bělohrad (1:2 p.). S tím jsme si nakonec po férovém souboji rozdělili body a na cestu jim při penaltách přibalili bod navíc.

Další víkend jsme zajížděli na Nový Hradec (0:2), ale už předzápasový seznam absencí a zdravotních problémů naznačoval, že to bude spíše bitva o přežití. Samotný zápas s nepříliš přesvědčivým soupeřem to pak pouze potvrdil a s domácími jsme dokázali hrát vyrovnanou partii zhruba 20 minut. Chuť po první jarní porážce jsme si však měli spravit v následujícím domácím dvojboji, kdy jsme vyzvali Třebechovice (3:2) a Stěžery (3:1). Na hřišti v Horním Starém Městě šlo oba dva víkendy vše podle plánu, a tak jsme si šestibodovým ziskem upevnili pozici v horní polovině tabulky.

O týden později jsme si jeli pro body do Nového Města (2:1 p.), ale i přes pěkný kombinační fotbal, zodpovědný výkon a řadu velmi dobrých gólových příležitostí jsme dokázali přivézt pouze dva. V domácím představení s Třebší (1:2) jsme navíc bohužel nedokázali uhájit bod ani jeden. Mladý tým z Hradce na nás vletěl a rychlou, důraznou hrou, kterou dokázal předvádět po celých 90 minut u nás třemi zaslouženými body zahájil hon za záchranou, který pro něj nakonec dopadl úspěšně.

Za týden nás čekal další hradecký protivník. Na Lokomotivě (5:4) jsme si na krásném trávníku připravili krásné fotbalové odpoledne, když jsme sice museli čtyřikrát dotahovat, ale nakonec jsme po hromadě neproměněných šancí domácích v závěru strhli vítězství na svou stranu. Následovalo měření sil s jedním z tradičně nejlepších celků soutěže. Roudnice (1:2 p.) ukázala, proč si každý rok nárokuje nejvyšší příčky A třídy a i přesto, že jsme měli opět vyrovnaný zápas rozehraný dobře, nakonec jsme v něm padli s náhradním brankařem v penaltovém rozstřelu.

Na frustraci z venkovního zápasu v České Skalici (0:2), kde nás zklamal nejen výkon náš ale i rozhodčích, jsme chtěli zapomenout na trutnovském stadionu, kde jsme vyzvali Miletín (5:0). To se nám dařilo doslova od první minuty, kdy jsme poprvé donutili brankaře hostů lovit míč ze sítě. Slibně rozjetý gólostroj se sice o poločase zasekl, přesto si soupeř odvezl bůra.

Při posledním výjezdu jsme si odvezli jeden bod z Broumova (4:3 p.), kde jsme trestuhodně zahodili dobře rozehraný zápas a katastrofální čtvrthodinou v závěru první půle přišli o dva body. V závěrečném kole jsme si spolu s Kunčicemi (8:4) otevřeli střelnici a exhibičním výkonem i výsledkem potěšili diváky a uzavřeli velmi vydařenou sezonu.

Sečteno, podtrženo, jaro jsme zvládli se skóre 53:29 a ziskem 28 bodů za 7 výher, 3 prohry a 5 remíz z nichž jsme stačili v penaltách vyšperkovat pouze dvě. To z toho dělá jeden z nejúspěšnějších půlroků za poslední dobu. Podílelo se na něm rekordních 35 hráčů a tímto bych jim chtěl za sebe i trenéra Honka poděkovat za výkony, které v zápasech předváděli. Je obdivuhodné, co jsme v nich dokázali s tak ubohou tréninkovou účastí.

Ve výsledku se můžeme radovat ze 6. místa a 47 bodů (82:60), což lze považovat za splněný cíl, který se ještě v polovině října zdál nedosažitelný. Jedná se tak o nejlepší sezonu po návratu z Krajského přeboru, tak doufejme, že na tento úspěch dokážeme v příští sezoně navázat a třeba ho i vylepšit.

Michal Vlček, vedoucí mužstva MFK Trutnov B