Žáci U12

Zahájení sezóny na domácí půdě v HSM

Napsal Marek Knapík 03.09.2024

Po čtyřdenním společném soustředění v D.Kalné a následném třídenním odpočinku jsme vstoupili, plní očekávání, do nového ročníku soutěže na domácím hřišti v Horním Starém Městě. V krásném slunném letním počasí jsme přivítali soupeře FK Náchod, se kterým jsme odehráli přátelské utkání i na začátku přípravy.

Zápas začal náporem soupeře, který se dostal do několika zakončení, ale brankáře našeho brankáře se mu nepřekonat nepodařilo. Po několika minutách jsme shodili nervozitu, vyrovnali hru a dostali se do zakončení, což přineslo své ovoce v podobě vstřelení úvodní branky. Následně se hra přelévala z jedné strany na druhou, šance soupeře jsme úspěšně eliminovali a naopak jsme se dostávali do šancí čím dál častěji my.. Po krásných akcích a nábězích za obranu - jsme se několikrát dostali do zakončení sami na brankáře, dále i v přečíslení 3-2, 2-1. Štěstěna se nám ale odklonila, proto naše šance skončily mimo branku soupeře nebo v náručí velmi dobře chytajícího brankáře hostí. První třetina se tak chýlila ke konci, přišly však dvě nedorozumění v naší obranné činnosti a soupeř dvěma brankami.otočil utkání. V druhé části jsme od začátku zvyšili tempo, výborně nadále kombinovali a doslova čekali na další branky. Třemi  brankami v řadě jsme si opět vzali vedení na svojí stranu.my - stav  5-2. V závěrečné části jsme drželi nastavené tempo hry, dostávali se do zakončení stále více - ale bohužel střelecká muška dnes nebyla správně nastavena. Když už jsme brankáře překonali, zastavila nás tyč. Přesto jsme ale vsítili další dvě branky a  navršili gólový rozdíl na pět. V samotném závěru, po inviduální hrubé chybě, soupeř upravil konečné skóre.

S předvedenou hrou jsme velmi spokojeni, kluci zařadili do utkání všechny nacvičené prvky z přípravy, prosazovali se individuálně i kombinačně. Koncovka nám tentokrát nevyšla dle naších představ, sedm vstřelených branek je slušným záčátkem a motivací do další práce. Pochvala patří všem hráčům za týmovost, zodpovědnost a velmi účelná řešení herních situací.

Sestava: M.Pracný - T. Řezníček (C), F.Holý, C.Šťatný, J. Okrouhlický, K.Štěpán, D.Vranovský, A.Klečka, M.Kamitz, E.Knapík, J.Mach, M.Bluml, K.Pavelka, T.Hebelka

Konečný výsledek: MFK Trutnov - FK Náchod  7:3

Branky: 14. T. Hebelka, 33. M.Kamitz, 57.vlastní, 58. J.Mach, 73. M.Kamitz, 76. F.Holý, 80. E.Knapík

 

Marek Knapík

trenér U12