Žáci U12

Začátek zimní přípravy U12

Napsal Michal Vlček 07.02.2024

Na novou sezónu jsme se začali připravovat 4. ledna dobrovolným fotbálkem. A od té doby trénujeme třikrát v týdnu (pondělí - malá atletická tělocvična, úterý a čtvrtek na UMT v Trutnově). Bohužel se zatím nescházíme v plném počtu, z důvodu nemocí, zranění nebo extrémního počasí. Někteří hráči však ještě bohužel vůbec na TJ nedorazili...

V netradičním formátu jsme sehráli i první přípravné utkání proti RMSK Cidlina, kde se hrálo mezi vápny v počtu 8+1. V tomto utkání jsme dvě třetiny zaostávali zejména v kombinaci a rychlosti. Ve třetí části se naše úsilí zvedlo a výkon byl o něco lepší, ale nestačilo to na víc než porážku 2:1.

V sobotu 27.1. jsme vyrazili do Malšovické arény, kde jsem absolvovali prohlídku stadionu a poté utkání s FK Náchod a FC Hradec Králové. 
Prohlídka se nám velice líbila a kluci si mohli prohlédnout jak kabinu hráčů A mužstva, hostů, tiskové středisko i stadion z hrací plochy. Myslím, že by to pro všechny měla být motivace do další práce a zkusit se ještě více zlepšovat ve fotbalových dovednostech.

V zápase s Náchodem jsme dali prostor všem hráčům a zároveň jsme si vyzkoušeli nové taktické záměry. Po vyrovnaném průběhu jsme prohráli 4:1. 
Druhé utkání s FC Hradec Králové už byla spíše ukázka toho, kam bychom chtěli směřovat a posouvat se. Ve většině případů jsem zaostávali ve všech činnostech a to i v těch nejjednodušších jako je běhání, nasazení a důraz. Výsledek 0:12.

Věřím, že to bude pro kluky motivace do dalšího tréninku a že snad pochopí, že pouze nasazení v tréninku je můžu posunout dál.