Žáci U15

Zač je toho fotbal chlapci, poprvé…

Napsal Stanislav Hanovský 10.06.2022

Zač je toho fotbal chlapci, poprvé…

__________________________________________________________________________________

Mistrovské utkání Česká Divize U 15 C 18. kolo

FK Náchod - MFK Trutnov 5:2 (2:0)

Rozhodčí: P. Vítek - L. Nožka, Š. Prušinovský

Střelci: 41.Šourek, 45.Mader

Karty: 1x ŽK

Diváků: 50

MFK Trutnov U15: Strasser – Švestka (58. Garček), Hradecký, Zajíc, Kužel (41. Mader) - Syrovátka, Štefan, Polák (41.Švanda), Hnízdil - Šourek, Olah (Trenér: Leopold Švanda).

Starší žáky, opojených z úspěšného tažení ze dna ve své tabulce divizní soutěže až na 6. místo, čekal první soupeř z pětice bojujících o čelní místa. Už od příchodu na stadion v Bělovsi jsme cítili napětí od domácích funkcionářů a s podivem i od arogantního jednání rozhodčích…!? Letitou nevraživost mezi oběma kluby už od zahájení zápasu prokázali i domácí příznivci na tribuně.

Bohužel, přes mentální přípravu našeho týmu na těžké zápasové podmínky, se nervozita zjevně přenesla i na hřiště. A to zejména, když naši hráči hodlali hrát útočně a domácím v jejich obraně „zatápěli“. Zahodili však jen tři zjevné šance, a tak hra došla obratu. Hráči soupeře toho naopak využili dvěma brankami do naší sítě.

Do druhého poločasu se naši kluci rozehráli jakoby nic a do 5.minuty vyrovnali skóre dvěma brankami. Za takovou troufalost započalo inferno! Padaly nadávky z hlediště, z lavičky domácích a srdnatým výkonem přispěchala i rozhodcovská spravedlnost jako jeden muž. Co nejhůře, v bojích žáků podpořili velmi tvrdou hru vyspělejších domácích hráčů. Dokonce během druhé půle 3x nedovolili přerušení hry našich zraněných hráčů. Atmosféra na „území černého Mordoru“ pokračovala až do konce zápasu. Zákonitě přišly naše některé běžné chyby v obraně. Naši budoucí dorostenci poznali první bolestivou zkušenost z „velkého fotbalu“ o úspěch a tak si přivezli kyselou prohru.   

__________________________________________________________________________________