Žáci U12

Z prvního výjezdu vezeme bod

Napsal Marek Knapík 07.09.2024

První z osmi  výjezdů nás zavedl do Městské části Praha-Královice, kde nás v  malebném fotbalovém areálu pod renesanční Tvrzí (se středověkým gotickým jádrem) přivítal tým FC Háje.

Domácí celek (jeden ze dvou v soutěžii) odehrál všechna tři předchozí kola a nastřílel v nich slušný počet branek. Premiérový výjezd se tak nesl v duchu velkého očekávání....v neznámém prostředí, s ambiciózním protivníkem.

Hned od úvodního hvizdu, byli domácí aktivnější a již v první minutě se ujali vedení. Úvodní branka nás "nakopla" a nasměrovala k vyšší aktivitě a následnému velmi dobrému výkonu..Hned v zápětí jsme se prezentovali pohlednou, rychlou střelou ze střední vzdálenosti- vysoký brankář domácích ale vyrazil těsně nad. Dostávali jsme se postupně do hry, získlali územní převahu a vytvářeli si pozice k zakončení. Po velmi pohledných akcích, narážečkách a sérií přihrávek jsme otočili stav na 3-1 po první třetině. Na konci všech akcí byl Maty Kamitz, který se tak blýskl hattrickem.

Ve druhé části jsme ještě vystupňovali náš výkon a jedna šance střídala druhou. Dařilo se nám dostávat před supeřovu branku po stranách i středem hřiště. Utkání jsme měli v tu chvíli pod kontrolou, bylo jen otázkou času, kdy navýšíme skóre. Bohuźel jsme se vrátili k neúspěšné koncovce z minulého utkání. Pět neproměněných samostatných náběhů na brankáře soupeře, neproměněná penalta a další zahozené příležitosti před soupeřovu brankou. To vše jsme stihli za druhou část hry..Brankář domácích byl jako magnet, který přitahoval naše střely. Jedna z nich skončila na tyči, kterou pohotově dorazil Maty Bluml. Další branky však nepřicházely a supeř po našem chvilkovém zaváhání  - poslední akcí v závěru druhé části - snížil na 2-4. Po přestávce domácí vycítili šanci a převzali oťeže zápasu. Později přišly dvě naše hrubé individuální chyby, které soupeř nemilosrdně potrestal. V závěrečných minutách několikrát “podržel” výborně chytající Ondra. My jsme byli opět několikrát v dobré střelecké pozici, měli jsme samostatný náběh na brankáře, koncovka opět dle stejného scénáře.. Štastnější, vzhledem k průběhu a především závěru utkání, byl soupeř.

Výsledek zápasu, vzhledemk  jeho průběhu, je pro nás jednoznačně ztrátou. Větší část utkání jsme měli v naší režii, šancí nespočetně. čtyři branky v utkání jsou velmi malou útěchou na počet vypracovaných vyložených šanci. Na druhou stranu je třeba pochválit soupeře, který mohl v samém závěru překlopit vítězství na svoji stranu. 

S předvedenou hrou jsme velmi spokojeni, kluci zařadili do utkání všechny nacvičené prvky z přípravy, prosazovali se individuálně i kombinačně. Koncovka nám výrazně nevyšla,máme na čem pracovat v následujícím období.Pochvala patří všem klukům za zvadnutí fyzicky velmi náročného utkání..

Sestava: O.Romančák- K.Štěpán (C), E.Knapík, T.Řezníček, F.Holý, C.Šťatný, J.Okrouhlický, M.Kamitz, J.Mach, M.Bluml, T.Hebelka, A. Marks, V. David, Š. Kracík, J.Zahradník

Konečný výsledek: FC Háje - MFK Trutnov  4:4 (poločas 1:4)

Branky: 3´ M.Kamitz, 15ˇ M,Kamitz, 29ˇ M.Kamitz, 42´ M.Bluml. 

 

Marek Knapík

trenér U12