Dorost U19

Z Nového Bydžova vezeme bod

Napsal Petr Syrovátka 19.08.2024

2. kolo 3.dorostenecké ligy jsme zajížděli odehrát do Nového Bydžova, kde sídlí tamní  "Cidlina", sestoupivší tým z vyšší soutěže.

Úvod utkání patřil rozhodně našim barvám, byli jsme nebezpečnější, více jsme kombinovali a dostávali jsme se více do zakončení a střeleckých příležitostí. Domácí si vystačili s dlouhými nakopávanými míči na svého hrotového útočníka a další vývoj jejich akcí závisel za dohrání těchto situací. Do zajímavých zakončení se v našem týmu dostali Polák a 2x Široký. Po 20 minutách hry se osmělili i domácí, hrozili zejména ze standartních situací, které ovšem naše obrana v čele brankářem Okrouhlickým vždy dobře vyřešila. Jedinkrát byla naše svatyně přímo ohrožena, když domácí útočník nastřelil ze strany tyč naší branky. Ke konci poločasu mělo dobré momenty opět naše mužstvo, ale do kabin se šlo za bezbrankového skóre.

Do druhého poločasu jsme vstupovali s vědomím, že na soupeře rozhodně herně máme a šli si za třemi body. Zásadním momentem byla ovšem 56. minuta, kdy Houdek zcela nesmyslně hrubě fauloval domácího hráče a byl po právu ihned vyloučen. Tímto se naše hra změnila, domácí ze svého stylu příliš nezměnili, pomáhali si stále dlouhými nákopy a naše aktivita dopředu už ovšem byla minimální. Naše defenziva ovšem fungovala skvěle, postupně jsme prostřídali všechny možné hráče s vidinou doplnění energie týmu a snahou aspoň o nějaký útočný výpad. Domácí nás často zatlačili na naši polovinu, ale z centrů ze stran naši branku ohrozili jen minimálně. I po nastavených 7 minutách jsme udrželi bezbrankový stav, který po průběhu 2.poločasu berem jako plusový.

Bohužel se těžko hodnotí zisk bodu po takovém utkání. Rozhodně jsme herně byli lepším týmem v 1. poločase, druhý poločas byl v režii domácích, ale zcela kvůli zbytečnému faulu a našemu vyloučení. Celý tým zaslouží uznání za kvalitní odmakané utkání, v prvním poločase na obou stranách hřiště, ve druhém zejména v defenzivní části. Dále věříme, že zranění domácího hráče nebude vážnějšího charakteru a přejemu mu brzký návrat na trávník.

17.08.2024 10:00 - Nový Bydžov - tráva

RMSK "Cidlina" Nový Bydžov - MFK TRUTNOV  0:0 (0:0)

ČK: 56´ Houdek

sestava MFK Trutnov: Okrouhlický - Brhel, Šulitka, Hnízdil, Šourek - Houdek, Rada (90´ Švanda), Olah (61´ Fešar) - Široký (74´ Švestka), Svoboda (74´ Chmelík), Polák (61´ Dvořák)