Dorost U19

Z Kolína si vezeme výhru a zvýšené střelecké sebevědomí

Napsal Petr Syrovátka 30.09.2024

8. kolo 3.dorostenecké ligy jsme zajížděli odehrát na půdu Kolína.

V zápasech soupeře padalo většinou hodně branek a tento zápas nebyl jiný. Náš tým už potřeboval naplno bodovat a bylo to od prvních minut znát. Nutno říci, že domácí nám to svoji hrou v defenzivě notně usnadnili a po 10 minutách jsme vedli 2:0 po brankách Poláka a Širokého. Poté zahrozlili i několikrát kolínští, ale své šance neproměnili narozdíl od našich střelců z prvních minut. Ve 41. minutě se po krásné akci trefil opět Polák (0:3) a když byl v následující minutě vyloučen po ostrém zákroku na Olaha domácí kapitán, karty byly do druhého poločasu jasně rozdány.

Domácí ve druhém poločasu i v deseti hráčích vsadili vše na ofenzivu a nutno zmínit, že hned na začátku poločasu měli 2 slibné šance, které jsme i se štěstím přečkali bez inkasované branky. Uklidňující branku pro náš tým vsítil ve 47. minutě Rada. Domácí se i přes stav stále snažili útočit, což náš tým potrestal dalšími brankami většinou z brejkových situací (2x Polák a 1x Široký - 0:7). Rozhodně bylo brankových příležitostí k navýšení skóre ještě víc, ale nikdo z dalších střelců se již nepřidal. Jemnou kaňkou jsou 2 inkasované branky v samém závěru, kdy jsme za takového stavu a o jednoho hráče navíc neudrželi čisté konto (2:7).

Všichni hráči si snad konečně uvědomili, kde je třeba začít, když se výsledkově nedaří. Konečné skóre je výsledkem jak větší úspěšnosti v zakončení, tak zlepšené defenzivní činností celého týmu. Na všechny tyto aspekty musíme navázat v dalších utkáních.

28.09.2024 12:00 - Kolín - tráva

SK Sparta Kolín - MFK TRUTNOV  2:7 (0:3)

branky: 80´ Helcl, 89´ Klepal - 6´, 41´, 61´ a 70´ Polák, 10´a 64´ Široký, 47´ Rada

sestava MFK Trutnov: Okrouhlický - Zajíc, Šulitka, Kužel, Hnízdil - Brhel (58´ Šourek), Rada, Olah (75´ Chmelík), Švanda - Široký (68´ Švestka), Polák (75´ Rydval)