Dorost U19

Z Chrudimi opět bez bodu i po nadějném průběhu utkání

Napsal Petr Syrovátka 14.08.2023

K dalšímu mistrovskému utkání jsme zajížděli do Chrudimi, která v minulém kole deklasovala Nymburk 7:1.

Do utkání jsme vstoupili jen s jedinou změnou oproti předchozímu utkání a začátek utkání se týmu velmi vydařil. Po hrubé chybě domácího brankáře se ve vápně dobře zorientoval Rydval a připravil tutovku pro Doležala, který jí nepohrdl a skóroval (0:1). Branka náš tým velmi povzbudila a tým dokázal dobře kombinovat a měnit tempo hry. Ve 14. minutě se do další šance dostával Rydval, postupoval sám na branku a byl faulován za cenu žluté karty pro domácího obránce Kaufmana. Po další hrubce domácího gólmana připravili spoluhráči další tutovku pro Doležala, který však zcela odkrytou branku z 20 metrů přestřelil. Trest přišel v 26. minutě po nařízeném pokutovém kopu proti našemu týmu za nastřelenou ruku, penaltu za domácí s jistotou proměnil Valenta (1:1). Bohužel musel v téže minutě ještě střídat Frič, nahradil ho Vojta Fešar. Do konce poločasu byla hra neurovnaná a velmi často plály emoce mezi hráči na hřišti. Když se chýlil konec poločasu potěšil hostující tým i jeho fanoušky agilní Rydval, kdy po samostatné akci přes velký počet hráčů zakončil střelou do branky a stanovil tak poločasové skóre 1:2 pro náš tým.

V druhém poločase jsme chtěli hrát více s míčem a přidat další branky. Do těchto plánů nám zasáhla branka domácích ve 49. minutě po rohovém kopu, kdy na zadní tyči skóroval zcela osamocený domácí Mošner (2:2). Hra se od té doby přelévala z jedné strany na druhou, domácí hojně využívali dlouhých nakopávaných míčů na hrotového útočníka s podporou jeho křídel, o většinu těchto pokusů se skvěla postrala naše obrana v čele se skvěle hrajícím Gabrlem. V 62. minutě jsme inkasovali potřetí, kdy si s vysokým "nazdařbůh" nakopnutým míčem nad bránu nedokázala naše obrana v čele s brankářem poradit a domácí Mošner z bezprostřední blízkosti podruhé skóroval a Chrudim šla poprvé do vedení (3:2). Trenér domácích poté prostřídal, hráčům rychle ubývaly síly v horkém dni. Domácí bránili výsledek a hrozili z brejků, náš tým se marně dobýval k pokutovému území soupeře, když někdy až moc často spoléhal na individuální průniky než na kombinační hru. V 75. minutě se po velmi vydařené akci po pravé straně dostal do zakončení zpoza vápna Rada a krásnou střelou bohužel trefil jen spojnici tyče a břevna. Do hry jsme nasadili nové čerstvé síly, ale na výsledku se již nic nezměnilo a i z druhého mistrovského utkání jsme odešli s prohrou 2:3 a tudíž opět bez bodu.

Negativními body utkání jsou bohužel vážné zranění Kryštofa Sturma před koncem utkání a vulgární pokřiky hráčů ze střídačky Chrudimi směřujících na naše hráče po vběhnutí na hrací plochu po konečném hvizdu rozhodčího. Cením si našich hráčů, že toto naprosto nesportovní gesto ustáli a Kryšťovi přejeme brzké uzdravení a pozitivní mysl.

12.8.2023 10:00 - Chrudim - Stadion Emila Zátopka  - tráva

MFK CHRUDIM "B" - MFK TRUTNOV   3:2 (1:2)

branky: 26´ Valenta (p), 49´ a 62´ Mošner  - 5´ Doležal, 45+1´ Rydval

sestava MFK Trutnov: Okrouhlický - Brhel, Frič (26´ Fešar V.), Gabrle, Leier - Rydval ( 77´ Široký), Rada (77´ Fešar J.), Houdek, Sturm (85´ Chmelík) - Páv, Doležal