Dívky WU19

Výhra v nových dresech!

Napsal Karel Kužel 28.05.2023

MFK Trutnov - FC Mělník 3:1 (1:0)

Branky: Ryšavá 2, Zahálková

Sestava MFK: Dvořáková – Matušová, Jirmanová (C), Holásková, Lieserová – Zahálková, Kuželová, Ryšavá, Svobodová, – Petráková, Dostálová

(Sauermannová, Sokolová, Bartošová)

 

V nových dresech jsme na konec celého ročníku přivítali soupeře FC Mělník, se kterým jsme se „poprali“ o lepší umístění v tabulce. Již z načerpaných zkušeností z podzimního klání jsme věděli, že po celý zápas musíme být koncentrovaní a pozorní v každé herní situaci. Za podpory solidně zaplněné tribuny se nám hned od úvodu podařilo vytvořit tlak a držet se na útočné polovině zásluhou dobré obranné, kombinační a útočné součinnosti všech postů. Vytvořili jsme si spoustu brankových příležitostí, avšak chyběl důraz a odvaha v zakončení. Nakonec se pouze ujala až ve 24. minutě střela ze za vápna Ryšavé. Holky z Mělníka hrozily pouze s pár rychlých výpadů, ale to si obrana pokryla.

Do druhé půle jsme chtěli vstoupit znovu aktivně, nicméně jak to, tak bývá, opak byl pravdou. Naše holky vyply a nechali hrát soupeře. To vygradovalo v 50.minutě, kdy dobře hrající Jirmanová pod tlakem při snaze hrát malou domů trefila míč tak razantně, že skončil v naší brance. Namísto vyčítání, kde se stala chyba zněl jasný pokyn z lavičky pojďme hrát, pojďme útočit. Velká energie šla i z tribuny. To byl bod zlomu. Holky se znovu nadechly a přebraly iniciativu a vytvořily si územní převahu, která vyústila v 61.minutě druhým gólem Ryšavé, opět střelou zpoza šestnáctky. V 80. minutě jsme zahrávali standardní situaci z 20 metrů. Míč si nachystala Zahálková a technickým kopem pod víko nedala hostující gólmance šanci. Stav 3:1 již byl nadějný a nezměnil se ani po velkém zmatku v našem pokutovém území 5 minut před koncem, kdy hosté netrefili prázdnou branku.

Po závěrečném hvizdu propukla radost. Konečně výhra a dobrý impuls do další práce.

Moc děkujeme rodičům a fanouškům za velkou podporu!

 

Karel Kužel

trenér