Žáci U12

Vyhoření a zmar proti Talent Academi U12

Napsal Pavel Matějka 03.11.2022

Dne 02.11.2022 jsem na domácím hřišti přivítali soupeře z Prahy.


Výsledek:

MFK Trutnov 3:9 Football Talent Academi

Branky: Minařík 2x, Chmelík

Sestava:

Kopecký, Matěáska, Maličký, Brádler, Minařík, Geisler, Tryzna, Zahradecký, Herman, Chmelík, Nulens, Štiller, Zálešák

Hodnocení:

Tento zápas se mi hodnotí velmi těžko, jedním slovem bych to mohl nazvat jako zmar či zklamání. Místo toho abychom se tímto zápasem porvali o 3. místo v lize, tak přišlo velké vystřízlivění a naopak tento zápas ukázal naší nekvalitu v přihrávkách, v pohybu bez míče a hlavně v proměňování šancí. Tento zápas byl alfa omegou našich nedostatků, které se během celého zápasu neustále projevovali. Strach našich hráčů hrát míč, schovávání se za hráče soupeře, neustálé brečení a polehávání po hřišti. Špatný první dotek a finální přihrávka atd... Dojem z velmi dobré podzimní poloviny se nám zkalil a v zimní přestávce musíme tvrdě zapracovat na odstranění našich nedostaků a posunout se kupředu. 

Zpět k zápasu, v 10. minutě zápasu měl být stav 5:0 pro nás, je to opakující jev pořád dokola. Bohužel jsme vstřelili pouze jeden gól. V první třetině zápasu měl být stav zápasu 7:1 možná i více, bohužel stav zápasu byl 1:1. Ve druhé a třetí třetině náš výkon upadl, spíše vymizel. Tento kolaps vyústil v malou tragikomedii, ve které jsme bohužel hráli hlavní roli. Soupeř si najednou s námi hrál a když jsme se dostali znovu do vyložené šance, tak jsem trefili uprostřed branky stojícího brankáře nebo jsme branku ani netrefili. Zápas skončil 3:9 pro soupeře, který nás ve všech ohledech předčil a zaslouženě vyhrál. 

Závěrem bych chtěl dodat, že prohrát se může, ale výkon by měl být diametrálně odlišný. Je to opravdu škoda, že porazíme velmi těžký Kolín, Náchod a prohrajeme se soupeřem, se kterým se úplně v klidu dalo hrát fotbal a měli jsme ho po fotbalové stránce přehrát.

V sobotu hrajeme znovu na domácím hřišti s Hradcem Králové.