Dorost U19

Vybojovaný bod z Kolína

Napsal Petr Syrovátka 15.05.2024


25. kolo dorostenecké divize staršího dorostu jsme odehráli na horké půdě v Kolíně, který je na tom v tabulce podobně jako my.

Zápas v Kolíně začal hned od 1. minuty šancí Kolína, kdy jsme hned na začátku zápasu propadli ve středu hřiště, soupeř však svojí šanci na brzké vedení v zápase neproměnil. V 5. minutě jsme si šanci po pravé straně vytvořili i my, ale Širokého střela byla sražena na roh. Úvodní dějství pokračovalo v nastoleném tempu „nahoru dolu“ a hned v 8. minutě šel Kolín do vedení, když domácí Bolard dobře dohrál situaci po standardce (1:0). Nedohrané situace a důraz v našem vápně nás trápí dlouhodobě, následoval sled šancí na obou stranách a v 11. minutě Široký našel Doležala na vápně, který zakončoval. Z následného rohového kopu nádherně skóroval do sítě domácích Frič (1:1). Po vstřeleném gólu jsme převzali tempo hry lehce na naši stranu a byli jsme velmi aktivní na obou stranách hřiště, kdy se do opakovaných šancí dostávali Rydval, Široký a Doležal. Domácí si vypracovali pár nadějných šancí, které přicházely po našich chybách. Jedna z nich vedla ke gólu do naší sítě, opět po nedůrazu v našem vápně a následném pozdním dostoupením hráče , ve 29. minutě navyšoval domácí Vilím (2:1). Na gól jsme odpověděli velice pohotově, když ve 30. minutě Rada krásně našel nabíhajícího Širokého, který dobře umístil míč do sítě soupeře, stav v poločase 2:2.


Druhý poločas pro nás začal nešťastně, když domácí hned tři minuty po změně stran šli do vedení zásluhou Jiřího Helcla (3:2). Po domácím vedoucím gólu hra mírně upadla na kvalitě a aktivitě obou mužstev, hrálo se převážně na naší půlce a domácí si vytvořili hned několik šancí, dvě z nich skončily na naší tyči. Do šancí jsme se dostávali i my, když po vystřídání dobře oživil hru Svoboda. To nakonec vedlo i k vyrovnání, když po hezké akci po ose Páv a Rydval, zakončoval přesně k tyči Doležal (3:3). Zápas se dohrál v klidném tempu.


Děkujeme všem klukům za odehrané utkání.

Zapsal Denis Vošanovič

4.5.2024 10:00 - Kolín - tráva

SK Sparta Kolín - MFK TRUTNOV  -  3:3 (2:2)

branky: 9´ Bolard, 29´ Vilím, 48´ Helcl - 12´ Frič, 30´ Široký, 77´ Doležal

sestava MFK Trutnov: Okrouhlický - Fešar V. (72´ Brhel), Frič (63´ Hnízdil), Gabrle, Šourek (72´ Chmelík) - Rada, Fešar J. (50´ Svoboda), Páv - Rydval, Široký (72´ Olah), Doležal