Žáci U14

V krizovém režimu jsme hráli nesmyslně zápas na Tempu Praha.

Napsal Pavel Matějka 18.09.2024

Všechny společenské akce, 1. a 2. liga zrušena, jenom my museli jet v silném děšti přes půl republiky na Tempo hrát zápas.


 

Výsledek: 4:4

Branky: 3x Chmelík, Matěáska

Sestava: Rydval, Matěáska, Zálešák, Maličký (Tryzna), Zahrádecký (Kohler), Šopinec (Bradáček), Brádler, Herman, Geisler, Ševera (Poštek), Chmelík

 

Hodnocení zápasu:

Nejdříve bych chtěl zhodnotit, co se událo před zápasem. S trenéry domácích jsme se dohodli, že začneme hrát o 10 minut dříve, aby naši hráči za neustálého děště nemuseli mrznout na hřišti (rozhodčí o této dohodě věděli). Uteklo 10, 20 dokonce 30 minut mezi zápasy a rozhodčí nikde. Když jsem za nimi došel do kabiny, tak v kabině seděli a povídali si. Po dlouhé době jsem opravdu vybouchl, protože toto byl vrchol všeho. Celý víkend poslouchám od rodičů, jaký jsem blázen, že tahám v takovém počasí děti na zápas atd., přitom jsem za to nemohl. Poté na zápase a během něj se člověk snaží, aby kluci nenastydli a byli i po zápase v pořádku. A páni rozhodčí z Prahy si sedí 30 minut v teplíčku, zatímco naši kluci venku mrznou!!! Což rozproudilo mojí frustraci k rozhodčím a pokračovalo to i během zápasu, za co se omlouvám. Píši to proto, aby si to třeba někdo přečetl a zamyslel se nad tím, jestli bylo nutné v takovém lijáku táhnout 13leté děti do Prahy a zpět....  Doufám, že to nikdo zdravotně neodskáče. 

 

Zpět k zápasu:

Do zápasu jsme vstoupili aktivně, byli jsme více na míči. Bohužel jsme hned z prvního nákopu za naší obranu dostali branku. O chvilku později jsme dokázali ve středu pole vypíchnout míč, Jakub Chmelík se dostal na hranici pokutového vápna a krásnou střelou levou nohou vyrovnal. Po brance jsem se dostali do velkého tlaku, soupeře jsme válcovali, měli jsme 3 vyložené šance, ale ani jednu jsme neproměnili. Soupeř znovu z ojedinělého brejku nám utekl a dal branku na 2:1. Ochvilku později znovu dostal soupeř míč za naši obranu a zvýšil na 3:1. Poločas skončil 3:1, nutno podoknout, že jsme měli více ze hry, ale bylo nám to prd platné. V poločase jsme trošku přeskupili řady a hned nám to pomohlo. Byli jsme silnější ve středu pole a soupeře jsme tlačili. Snížili jsme na 3:2. Znovu to už vypadalo, že máme srovnání na dosah, bohužel jsme nepohlídali nákop za obranu a soupeř nám odskočil 4:2. Nyní bych chtěl pochválit celý tým, i přes veškerou nepřízeň si kluci šli za vyrovnáním. Na hřišti to byl boj ze strany kluků, oni do Prahy přijeli válčit. Hnali jsme se za vyrovnanáním a to se nám 10 minut před koncem podařilo 4:4. Ve zbytku utkání jsme měli pološance na zvrácení výsledku, ale po zahozené tutovce soupeře z poslední minuty, můžeme být spokojeni s bodem. 

Podle mě zasloužená remíza. Oba týmy předvedli velmi dobrý výkon a zaslouží si pochvalu. Nejhorší výkon bohužel podali páni rozhodčí, který zápas nezvládli.