Žáci U12

V derby jsme ukázali naši sílu

Napsal Michal Vlček 10.04.2024

MFK Trutnov - FK Náchod

21. kolo Divize C mladších žáků U12
Sobota 06.04.2024 od 14:00; Trutnov - umělá tráva

Výsledek: 3:2 (1:0 | 2:0 | 0:2)

Branky: 01. Hledík, 58. Kamitz, 60. Holubec - 70. Zalabák, 76. Ducháč

Trutnov: Matěj Šustr - Vladimír Jůzl, Marek Bischof, Petr Chmelík, Tadeáš Zemánek, Martin Paclt, Vojtěch Kamitz, Matyáš Drozda, Matěj Hledík, Patrik Valenta, Daniel Pavliš, Jan Holubec, Jan Víšek

Náchod: Denis Pinkava - Daniel Goca, Míša Lengonthat, Tadeáš Šula, Tobiáš Vejman, Daniel Hanuš, Antonín Čáp, Piotr Kopcial, Michal Ducháč, Tomasz Marnik, David Krátký, Matěj Rozum, Petr Sychrovský, Tobiáš Zalabák

Rozhodčí: Marek Šustr

ŽK: 0:0
ČK: 0:0

Michal Vlček, asistent trenéra MFK Trutnov:
Po nevydařeném březnu a čtrnáctidenní zápasové odmlce okořeněné kondiční přípravou a prodlouženým volným velikonočním víkendem nás nečekalo nic menšího než derby s Náchodem. V zápase jsme chtěli nechat zapomenout na předcházející utkání a ukázat jak sami sobě, tak i těm, kteří nás podporují, že jsme fotbal přes zimu nezapomněli.

Začátek utkání byl přesně takový, jaký jsme si přáli a po dobré ofenzivní práci jsme šli již v úvodní minutě do vedení. Hosté se z toho však brzy oklepali a i přesto, že jsme v úvodní třetině měli více ze hry, několikrát nám před naší brankou zavařili a jednou dokonce při pěkné střele z dálky rozezvučeli brankovou konstrukci. My jsme se do šancí dostávali především po kombinaci, která nám v tomto zápase vycházela a dařila se nám po celém hřišti. Bylo vidět, že kluci si po dlouhé době užívají fotbalovost utkání, což se odráželo i ve vysoké aktivitě, kterou předváděli ve hře bez míče. Na další gól jsme diváky nechali čekat prakticky hodinu, ale na konci druhé třetiny jsme se dokázali trefit v krátkém sledu rovnou dvakrát a se vcelku pohodlným náskokem se vydali do třetí části. Hosté vsadili vše na ofenzivu a v prvních minutách si dokázali vytvořit tlak, ten jsme však díky dobré obranné činnosti, a tak dlouho poptávanému důrazu dokázali ustát a pomalu ale jistě hru opět přesunuli na půlku hřiště a následně před soupeřovo vápno. Kluci i přes první vyšší teploty a vysoké tempo, které utkání mělo, stále nacházeli dost sil a chuti na to přidat soupeři na cestu ještě pár gólů, několikrát jsme však ve velkých šancích trestuhodně neproměnili a jak to, tak bývá, když nedáš, dostaneš. Dvacet minut před koncem se tak dokázali prosadit i náchodští hráči a my náhle zjistili, že samo se to utkání nedohraje. Když po pěti minutách dal přišel další – kontaktní gól, bylo o drama postaráno. Tentokrát to však bylo trochu jiné a zápas jsme dokázali ustát nejen fyzicky, ale i v hlavách, a tak nás obdržené branky narozdíl od předchozích utkání nepoložily, ale naopak nakoply a v závěrečných minutách jsme dokázali soupeře držet mimo dostřel branky a sami ještě několikrát zazlobit.

Díky kvalitnímu soupeři tak bylo k vidění velmi dobré žákovské utkání, ze kterého jsme vyšli vítězně nejen díky výsledku 3:2, ale také díky znovunalezenému hernímu sebevědomí, které si, doufejme, přeneseme stejně tak jako po derby podzimním i do zbytku soutěže. Poprvé v letošním kalendářním roce jsme dokázali navázat na podzimní výkony a předvést hru, kterou se chceme prezentovat. Jedna vlaštovka však jaro nedělá ani v přírodě ani ve fotbale, a tak je třeba ten klíč k aktivnímu, kombinačnímu a zábavnému fotbalu, který jsme teď po dlouhé době našli, opatrovat, abychom s ním mohli odemknout například hned o víkendu pražskou Čafku.