Žáci U12

Utkání s lídrem soutěže vyznělo pro Kolín

Napsal Michal Vlček 07.11.2023

SK Sparta Kolín - MFK Trutnov

14. kolo Divize C mladších žáků U12
Neděle 05.11.2023 od 10:00, Kolín

Výsledek: 7:2 (1:1 - 3:0 - 3:1)

Branky: 30. a a 64. vlastní, 33., 34. a 53. Blecha, 77. Tuláček, 83. Kaleta - 02. Sagasser, 90. Bischof

Admira: Adam Šoltys - Oskar Kříž, Štěpán ŠImek, Ondřej Šmejkal, Adam Pařízek, Eliáš Gajdušek, Mikuláš Hurský, Matyáš Zetek, Lukáš Hrubý, Jaroslav Janiš, Martin Križan, Vojtěch Vykusa, Imanbaev Dordojhan

Trutnov: Matěj Šustr - Marek Bischof, Daniel Macháček, Petr Chmelík, Milan Sagasser, Vojtěch Kamitz, Matyáš Drozda, Matěj Hledík, Vladimír Jůzl, Tadeáš Zemánek, Tymofii Maksymenko, Patrik Valenta, Jan Duch, Jan Víšek

Rozhodčí: Luděk Špaček

ŽK: 0 : 0
ČK: 0 : 0

Diváků: 57

Michal Kamitz, trenér MFK Trutnov:
Nedělní utkání jsme sehráli v Kolíně na hlavním hřišti. Do cesty se nám postavil soupeř, který ještě neztratil ani bod a rozdává soupeřům slušné příděly. Domácím jsme to chtěli svým přístupem a nebojácnou hrou co nejvíce znepříjemnit, a to se nám, alespoň myslím, podařilo.

Brzy jsme se ujali vedení, ale další příležitosti jsme bohužel proměnit nedokázali. To se bohužel s takovými vždy vymstí. Domácí dobře kombinovali a postupně přebírali otěže zápasu. Kluci se ovšem jen tak nedali a soupeři stačili. Na konci třetiny jsme se však dostali pod větší tlak, který vygradoval pěti slepenými rohovými kopy, které jsme ustát nedokázali a posledního jsme si vstřelili vlastní branku. Vydechnout jsme si tak mohli až za stavu 1:1.

Ve druhé části jsme se k soupeři už tak často nedostávali a jejich kvalitní a rychlé akce se nám nedařilo zastavit. Dostali jsme dva rychlé góly a naše odhodlání dostalo tvrdou ránu. Hra už nebyla taková, jak bychom si představovali a jen těžko jsme se ze svízelné situace dostávali. Soupeř navíc přidal ještě čtvrtou branku a na konci druhé třetiny měl tak již vcelku pohodlný náskok.

Ve závěrečné části jsme si bohužel, pod tlakem soupeře, přidali další vlastní branku a domácí nám v euforii přidali další dvě. I tak jsme se dál snažili hrát konstruktivně a z několika dalších náznaků a šancí pravidelně ohrožovat branku skvěle hrající Kolín. Promítnout tyto šance do skóre se nám však podařilo až v samotném závěru, když šlo již jen o kosmetickou úpravu po pěkné střele z přímého kopu.

Myslím, že jsme proti vedoucímu týmu tabulky předvedli slušný a bojovný výkon. Kluci sami viděli, že se stále máme kam posouvat. Od práce s míčem, rychlosti a pohybu až po rychlé rozhodování či sebevědomí. Věřím, že to pro ně bude motivace do další práce a že v jarní části opět dokážeme udělat další krok vpřed.

Rodičům děkujeme za skvělou podporu, se kterou jsme se cítili jako doma.