Žáci U15

U15: Hodnocení podzimní sezony

Napsal Tomáš Cerman 05.12.2023


Letní přípravu jsme začali znovu v závěru července a trvala přes 5 týdnů. O její kvalitě lze polemizovat, protože jako každý rok, je ovlivněná u hodně kluků dovolenými (dvěma, třemi nebo i více návštěvami u moře...) a účastmi na všech možných táborech, o jednodenních návštěvách Prahy, Krkonoš, Hradce ani nemluvě. I tak jsme v jejím závěru byli vcelku spokokojeni a těšili na začátek sezony. Ten ale nebyl zcela ideální. Vázla souhra, někteří se těžko sžívali s větší konkurencí, většina si zvykala na nový styl fotbalu. I nám bylo jasné, že některé návyky nepůjde změnit během pár tréninků, ale i tak jsme doufali v rychlejší fotbalový posun. Pozitivní zlom nastal až v zápase s Chrudimí, ve kterém si vše sedlo a od té doby to ve valné většině utkání vypadalo vcelku slušně. Výsledkem je tedy průběžná čtvrtá příčka s menším mankem na "stupně vítězů".

Ale i tak nás přes zimu čeká hodně práce. Nyní ještě do osmého prosince stále trénujeme, samozřejmě ve větší volnosti, následně kluci dostanou zasloužené pětitýdenní volno (s nějakými těmi individuálními úkoly, aby se jim ten bramborový salát a cukrový lépe vstřebávaly). Od třetího lednového týdne do toho zase vlítneme. Zapracujeme samozřejmě hodně na fyzické přípravě, hodně času samozřejmě zabere i dril s balonem, specielně se zaměříme na práci v oboou šestnáctkách a důrazu v soubojích. Takže v podstatě na všem. :) Odměnou za dřinu budou samozřejmě víkendové přáteláky.

Nyní už všem přejeme hezké prožití vánočních svátků a co nejvíce fajn vstup do roku 2024. Děkujeme za podporu rodičům a klukům přejeme hlavně zdraví a co nejvíce štěstí (když se tedy budou poctivě učit) těm, které čeká "přestup" ze základní na střední školu.