Žáci U12

U12: Hodnocení podzimu

Napsal Michal Vlček 01.12.2023

Z Trutnova jsme udělali nedobytnou pevnost

V novém ročníku nás čekala nová kategorie, nová soutěž, nové rozměry hrací plochy a v neposlední řadě velká neznámá ohledně soupeřů a jejich kvality. S většinou z nich jsme se doposud nesetkali, a tak bylo naše očekávání velké.

Na soutěž jsme se začali připravovat na začátku srpna a na závěr jsme na jeho konci absolvovali soustředění v Horním Maršově, odkud jsme jeli přímo na první utkání do Svitav (4:10). V utkání jsme nepodali ani zdaleka dobrý výkon. Naše hra byla však výrazně poznamenána únavou ze soustředění. Bohužel, jak teď na konci podzimu víme, jsme se zrovna utkali s týmem ze špičky tabulky a ten nás nešetřil. Nicméně výsledky nejsou vše a pro nás bylo soustředění z dlouhodobějšího hlediska důležitější než první utkání.

Měsíc září se nám bezesporu vydařil. Zahájili jsme ho v derby na půdě Náchoda (4:1) a po vcelku vyrovnaném průběhu jsme si zaslouženě odvezli všechny tři body. To byl odrazový můstek k dalším více než dobrým výsledkům. Do třetice všeho venkovního jsme zajížděli do Čáslavi (6:0), kde jsme svou formu v kontrolovaném utkání potvrdili. Domácí premiéru jsme si pak odbyli v Horňáku s pražskou Čafkou. ČAFC Praha (10:4) však nepomohl ani velký kotel, který si s sebou přivezli a na vítěznou šňůru jsme tak mohli navléknout další korálek. Další dvojzápas s Vyšehradem (22:0) a Jižním Městem (18:0) měl být prověrkou především pro naši ofenzivní hru a finální fázi. A nutno říct že tuto zkoušku jsme zvládli na výbornou.

S novým měsícem však přišly nové a o něco těžší výzvy. Hned na začátku října jsme tak v bitvě o druhé místo vyzvali další MFK – Chrudim (6:5). Myslím si, že tento zápas byl velice kvalitní a měl vše, co fotbal může nabídnout. Duel před domácím publikem jsme zvládli především díky dobrému výkonu, emocím a bojovnosti. Za týden jsme to pak v utkání s dalším pražským celkem chtěli potvrdit. Na Admiře (6:6) jsme však nedokázali navázat na předešlé zápasy a jedním z nejhorších výkonů podzimu jsme zaslouženě ztratili důležité body.

Do konce soutěže nás čekali ještě 3 silní soupeři a dva papírově slabší. S týmy Slavia Hradec Králové (9:5) a FC Orlicko (10:2) jsme si dokázali poradit a myslím si, že oba zápasy měly dobrou úroveň z obou stran. Kvalitní soupeři nás prověřili a my jsme tak mohli nechat zapomenout na peripetie na Admiře a ukázat, co skutečně umíme.

Utkání na domácí umělce, kde jsme přivítali Vysoké Mýto (6:0), jsme zvládli především výsledkově, ale předvedená hra zůstala za očekáváním všech přítomných. S vědomím toho, že musíme vše výrazně zlepšit, jsme odjeli na hřiště lídra soutěže. V Kolíně (2:7), jsme ze začátku mohli doufat a také jsme věřili v dobrý výsledek, ale soupeř předvedl své kvality a ukázal, že je právoplatným majitelem trůnu. Po povedené první třetině se dvěma rychlými brankami zápas zlomil v jeho prospěch, a nakonec nás přehrál jednoznačným výsledkem.

V podzimní derniéře, ve které jsme zpečetili domácí neporazitelnost, jsme doma hostili Třebeš (10:0). Výsledek, byť značí naší dominanci, neodráží náš výkon, a i kluci moc dobře vědí, že pokud nebudou hrát naplno a pokud tomu nedají vše, vymstí se to. Ale na tom všem máme teď dost času zapracovat. Na tom, co bychom chtěli stále posouvat a zlepšovat. Pracovat na zlepšení kombinace, hře v přehuštěném prostoru, zakončení. Odstraňovat alibistické posouvání míče, dávání si přednosti a dostat do hráčů větší aktivitu bez míče a sebedůvěru. To jsou věci, které nám u některých hráčů chybí.

Naopak u některých hráčů si přejeme, aby jim odvaha a chuť hrát s míčem i bez něj vydržela. Nebát se hrát jeden na jednoho, jít do zakončení, vytvořit přečíslení a být dominantní. To k fotbalu patří a tím chceme vytvářet silné fotbalové osobnosti, které by se mohli prosadit třeba i ve vyšších patrech.

A to je to, co bych si jako trenér přál, aby se kluci posouvali stále dopředu a aby je to bavilo. Stejně jako to, aby kluci fungovali jako jeden tým a dokázali se k sobě chovat slušně a slušně i vystupovali na veřejnosti.

 

Michal Kamitz, trenér MFK Trutnov U12

 

PODZIM V ČÍSLECH

UMÍSTĚNÍ: 3. místo
SKÓRE: 113 : 40
GÓLŮ NA ZÁPAS: 8,69 : 3,08
BODY: 31
ZÁZNAM: 10 - 1 - 2
ČISTÁ KONTA: 5
ŽLUTÉ KARTY: 0
ČERVENÉ KARTY: 0

NEJLEPŠÍ STŘELCI
Vojtěch Kamitz (30)
Matěj Hledík (19)
Jan Holubec (12)

NEJLEPŠÍ NAHRAVAČI
Matěj Hledík (24)
Vojtěch Kamitz (22)
Milan Sagasser (16)