Žáci U12

U12: Hodnocení jarní části

Napsal Michal Vlček 19.06.2024

Do zimní přípravy jsme vstupovali na pěkném 3. místě se ziskem 31 bodů a chtěli jsme navázat na kvalitní podzim. Bohužel se nám to nepodařilo a to hned z několika důvodu. Zimní příprava v měsících leden a únor moc kvalitní nebyla a to díky malé účasti hráčů na tréninku a to z různých důvodů. Můžeme chápat, že to byla první zimní příprava, kterou kluci absolvovali jen venku...ale i tak jsme si účast představovali vyšší. Před začátkem sezóny jsme bohužel přišli o hráče základní sestavy (Sagasser - přerušená činnost, Macháček - zdravotní problémy), což pro celý tým bylo velké oslabení. Zkoušeli jsme hledat a zapracovat nové hráče i hráčky, ale úplně se to nezdařilo.
Začátek soutěže nás tak nenašel v dobré formě...první domácí utkání jsme zvládli s Čáslaví 5:4 zvítězit a nyní můžeme hodnotit tyto body jako dobré, protože soupeř se na jaře výrazně výkonnostně posunul. Další dvě utkání jsme prohráli (Háje, Xaverov) a hlavně výkon v Hájích (2:4) byl velice špatný. Xaverov (1:11)  naopak patřil k jedněm z nejlepších v soutěži a my jsme nebyli schopní tomuto týmu konkurovat ani v jednom jarním zápase. Doma jsme dokázali zvítězit ve velice kvalitním utkání s Náchodem 3:2. Poté ale přišla velká facka a to porážka 10:3 na ČAFC Praha. Takto se rozhodne do budoucna nemůžeme prezentovat. Následovalo povinné vítězství s Vyšehradem (16:1), porážka v Chrudimi (1:13) a zmíněném Xaverově (1:10). Do posledních části jara jsme chtěli posbírat co nejvíce bodů a zlepšit se herně. Což se myslím podařilo a to i zlepšenou docházkou kluků a kvalitní prací v trénincích. Po velice dobrém výkonu jsme vysoko porazili Admiru (14:4), pak ale následovalo zklamání na Slavii Hradec (2:6) a porážka doma s kvalitním Orlickem (2:6). Povinné vítězství ve Vysokém Mýtě (10:3). Porážka doma s lídrem soutěže z Kolína (0:10), kde jsme však rozhodně herně nezklamali. Potvrdili jsme roli favorita v Třebši (11:2) a na závěr po kvalitním výkonu remíza (3:3) se Svitavami

Jarní část jsme zakončili s bilancí 6-1-8, 19 bodů a skóre 74:89.
V celkové tabulce jsme skončili na 6. místě se skóre 187:129 a 50 bodů.

Celkově sezónu hodnotím pozitivně a kladně. Po podzimu jsme asi všichni očekávali víc, ale i tak si myslím že jsme jaro zvládli průměrně úspěšně a hlavně jsme se opět během sezóny zvedali a zlepšovali, za což jsme rád. Během sezóny se formovala osa mužstva na , které jsme mohli stavět. V průběhu rozjeté sezóny ještě ukončili činnost nebo s námi nechtěli pokračovat dva hráči (Vielgosz, Chmelík). Do nové sezóny bychom rádi přivítali i nové nebo staronové hráče, kteří budou mít zájem a chuť s
 námi hrát. Uvidíme jestli se něco podaří...

Na závěr bych chtěl všem hráčům, kteří se v sezóně 23/24 s námi zapojili do tréninkového nebo zápasového cyklu, poděkovat. Poděkovat za nasazení při tréninku i zápasech, chuť se zlepšovat a posouvat ve fotbalovém růstu. Cesta to bude pro kluky ještě dlouhá a záleží jen na každém z nich, jak se k tomu postaví a kolik toho jsou ochotni fotbalu obětovat a kam se chtějí posunout. Vše je o tvrdé práci a radosti ze sportu. Radost si snad kluci v sezóně několikrát zažili a bude na co vzpomínat.????

Poděkovat chci také rodičům za spolupráci a vedení jejich dětí k fotbalu. Jejich součinnost při výchově dětí, vedení ke sportu a slušnému chování.
Poděkovat samozřejmě musím i mým kolegům na trenérské lavičce, Víťovi Horčičkovi a Michalovi Vlčkovi, kteří se chtějí klukům věnovat ve svém volném čase a předávat jim své zkušenosti z fotbalového prostředí. Michalovi zvlášť děkuji za organizační pomoc ve všech směrech, bez něho by to pro mě bylo velice složité. 
Na závěr také poděkování mojí manželce a celé rodině, která mě v mém koníčku podporuje