Žáci U12

Třikrát během týdne

Napsal Marek Knapík 05.10.2024

Letošní podzim nám přisoudil šest anglických týdnů z důvodu odložených a vložených kol společně s účastí na turnaji PLANEO CUP. 

Ve čtvrtek 26.9. jsme vycestovali do Libchav k utkání s FK Orlicko. Hned od úvodu jsme byl aktivnějším týmem a dlouho jsme hráli pouze na jednu branku. Přííležitostí ke skórování bylo mnoho, ale nedokázali jsme vsítit uklidňující první branku. Ta přišla po ojedinělé akci soupeře. Pokračovali jsme dál v tlaku na soupeřovu branku a do konce třetiny stihli vyrovnat. Ve druhé části jsme dvakrát inkasovali, ale vstřelenými třemi góly sme se dostali do vedení 4-3. V záverečné fázi jsme chteli jednoznačně přidat další branky a odvézt si zasloužené vítězství. Nesmyslným skluzem jsem nabídli protivníkovi přímý kop a ten se nemýlil. 15 min před koncem utkání jsme šli znovu do vedení a chtěli dál skóre navýšit. Domácí využili chyby v naší rozehrávce a z následné akce vyrovnali. I přes naší snahu  být stále aktivní, vyrovávací branka negativně zapůsobila naší herní pohodu. Soupeř se rychlými  brejky se stále častěji se přesouval před naší branku. Po chvíli přišly dvě rozhodující individuální chyby, které soupeř dvěma slepenými góly potrest\al. Přestože do konce zápasu zbývalo ještě téměř deset minut,  nedokázal jsme již skórovat, naopak jsme inkasovali ještě jednu branku. Jednoznačně skvěle rozehrané utkání, nízká produktivita v zakončení a zbytečná ztráta vítězství v závěru utkání.

Výsledek: FK Orlicko - MFK Trutnov 8:5  (1:1/2.3/4:1)

Branky: E.Knapík 2x , Š.Kracík 2x, J.Zahradník


V neděli 29.9. jsme se představili na travnaté ploše domácího stadionu, kde nám byl protivníkem tým Slavie HK. Utkání bylo od začátku ve velmi slušém tempu, plné osobních soubojů a pohledných individuálních i kombinačních akcí. Kluci se ve velmi chladném ránu skvěle připravili na zápas a hned od začátku bojovali o každý metr hřiště. I přes rychle inkasovanou branku jsme pokračovali v nasazení byli soupeři vyrovnaným protivníkem. Ve druhé třetině jsme přidali, stejně jako soupeř, několik pohledných akcí - a po jedné z nich snížili na rozdíl branky. Nedůrazem po odražené střele však soupěř oskočil v poslední minutě druhé části opět o dvě branky, V zavěrečné fázi se třikrát individuálně prosadil nejlepší hráč soupeře a třemi brankami rozhodl utkání. V závěru jsme přidali ještě branku, na kterou po chvilce soupeř odpověděl. Utkání bylo velmi kvatní, z naší strany chyběla vyšší střelecká aktivita a vyšší úspěšnost v soubojích 1-1.

Výsledek: MFK Trutnov - Slavie HK  3:8  (1:2/1.2/1:4)

Branky: M.Bluml, J.Zahradník, M.Kamitz

 

Ve středu jsme potřetí cestovali do Prahy, tentokrát na hřiště soupeře -  Dukla Jižní Město. Na silně podmáčeném terénu jsme chtěli odčinit předchozí vnkovní neúspěchy, zvýšit střeleckou úspěšnost a "odvézt" si potřebné vítězství. Začali jsme skvěle a tak jako ve většině předchozích útkáních jsme 15 minut soupeře přehrávali a vytvořili si několik gólovch šancí. ty zůstaly ale opět neproměněny. Další průběh úvodní části byl stále v naši režii, byli jsme aktivnější a podstatnou část na polovině soupeře. Vzhledem k terénu některé akce nebyli tak pohledné, ale v tempu jsme nepolevovali. Na hřiště se objevovalo spustu střetů, osobních zoubojů a zablokovaných střel. V druhé části jsme zjednodušili přechod přechod k soupeřově brance a po několika paraádních doteků "z jedničky" jsem vstřelili úvodní branku. Pokračovali jsme a vtvářeli si další slibné akce, které často končili v rukavicích brankáře domácích. Ten, po jedné znašich zachycených střel, rychle rozehrál a dlouhým pasem poslal do samostatného úniku domácího hráče a ten se nemýlil. Netrvalo dlouho a vnašem náporu jsme předvedli další krásnou akci,a po zpětné příhrávce a následné střele k tyči jsme se opět ujali vedení. Pokračoval jsme v naší aktivitě a po jedné z nevýrazných střel to byl opšt brankář domácíchm který bleskurychle rozehrál na polovinu hřiště a v samostatném úniku přízemní střelou vyrovnal. Následně jsme si vybrali jednak smůlu a též opět špatnou koncovku, kdy jsme neproměnili několik situací v přečíslení - vstřelení branky zabránilo podklouznutí, chybná příhrávka či pozorný brankář domácích. V 75. minutě se štěstěna přiklonila k domácím, kdy z více než 20m nakopl skákavý odražený míč hráč domácích a ten vysokým obloukem skončil v levém rohu naší branky. Posledních 14 minut jsme sice měli převahu, dostávali se před soupeřovu branku, ale houževnatí domácí hubené vedení ubránili. Pro nás jednoznačně ztráta, další dobře rozehrané utkání, nízká produktivita a potřebný klid v koncovce.  Jedeme dál, jž v sobotu nás čeká další utkání a další výzva.

 

Marek Knapík

trenér U12