Dorost U19

Těsná prohra s Vysokým Mýtem

Napsal Petr Syrovátka 26.06.2024


16. a zároveň poslední kolo dorostenecké divize C jsme odjeli odehrát na půdu Vysokého Mýta

Do utkání jsme vstupovali s čistou hlavou po zvládnutí předcházejícího kola a s vědomím, že domácím jde o hodně s možností postupu.

Úvod utkání byl opatrný, domácí zřejmě svázáni tíhou okamžiku byli nepřesní a naši hráči toho dokázali využít. V počátečnéch 20 minutách jsme si vytvořili 3 slibné šance, kdy sám na bránu postupoval Doležal a poté i Rada, ale oba ztroskotali na domácím brankáři. Další naší šanci ve 20. minutě však vyřešil Rada skvěle a naservíroval přihrávku Širokému před prázdnou bránu (0:1). Domácí ovšem o dvě minuty později z první velké šance vyrovnali na 1:1. Hráči Vysokého Mýta byli poté více na míči, zlepšovali kombinaci a dostávali se do nebezpečných šancí, kdy "spálili" i ty největší do prázdné brány. Gólový účet za 1. poločas byl tedy 1:1.

Obraz druhého poločasu však už byl bohužel jiný, domácí byli ještě více na míči a celý poločas si vytvářeli nebezpečné situace, které obětavě řešila naše obrana, nebo náš skvěle chytající brankář. Padaroxem tak byl náš brejk v 62. minutě, kdy Doležal nabral míč na polovině hřiště a svým tahem na bránu, kličkou dvěma obráncům a přesnou střelou poslal náš tým do vedení (1:2). Domácí však stále tlačili a byli nebezpeční zejména ze standartních situací. Ovšem situace s naším brejkem se opakovala, Doležal měl v další šanci snad i snažší úlohu, ale sám před brankářem přestřelil. V 76. minutě naše obrana již nevydržela velký tlak domácích a Řehák vyrovnal na 2:2. Poté jsme poslali do hry nové síly, ale kvalita a odhodlání soupeře se projevilo a po dalším rohovém kopu v 82. minutě šli domácí do vedení 3:2. Ke konci utkání jsme ještě měli pár náznaků šancí v pokutovém území soupeře, ale ty na konečném výsledku nic nezměnily.

Domácí vyhráli zcela zaslouženě, naši hráči podali velmi disciplinovaný výkon, který je rozhodně příslibem do další práce.

16.06.2024 10:00 - Vysoké Mýto - tráva

SK Vysoké Mýto - MFK TRUTNOV  3:2 (1:1)

branky: 22´ Kužma, 76´ Řehák, 82´ Briol - 20´ Široký, 62´ Doležal

sestava MFK Trutnov: Okrouhlický - Šourek (58´ Chmelík), Gabrle, Frič (78´ Zajíc), Hnízdil - Fešar V., Rada, Fešar J. (64´ Polák), Široký (78´ Olah) - Svoboda (78´ Švestka), Doležal