Přípravka U11

Soustředění v Horním Maršově

Napsal Michal Vlček 01.09.2022

Ve dnech 27. - 30.08.2022 proběhlo v Horním Maršově na pensionu Habr soustředění kategorie U11 – ročník 2012. Prodloužený víkend plný fotbalu ve všech jeho podobách dopadl díky skvělému kolektivu na výbornou.

V plánu byly dvě tréninkové jednotky každý den a navzdory všem nepříznivým předpovědím se nám tento plán podařilo splnit, a ještě si ho užít. I přesto, že velká většina kluků nebyla a není na tak nabitý harmonogram zvyklá, musíme je za celé soustředění pochválit, protože všechny tréninky a všechna dílčí cvičení odmakali na sto procent, a i přes postupně se hromadící únavu bylo těžké je dostat ze hřiště.

Soustředění nám sice mělo výrazně pomoci s přípravou na novou dlouhou sezonu a zapracovat na fyzičce i práci s balónem bylo po prázdninách třeba, ale rozhodně nebyly ty čtyři dny jen o drilu. Měly být především o radosti z fotbalu a týmovém duchu. K tomu jsme si pomohli množstvím fotbalových i mimo fotbalových soutěží a aktivit, kdy jsme nevynechali ani jedinečnou možnost zafandit domácímu A týmu Maršova v zápase proti Bernarticím nebo se nechat provést od našich dvou Maršováků po městě. Tímto znovu děkujeme Honzům Duchovi a Víškovi za pěknou trasu i s výkladem a panu Duchovi za sladkost na cestu a mapy, abychom se neztratili.

Dva nervy drásající turnaje v šipkách, trefování břevínek, nohejbal, stolní hry, fotbalgolf a v neposlední řadě tři fotbalové turnaje plné emocí, tvrdých soubojů, elegantních kliček i krásných branek, které rozhodovaly nejen poslední zápasy, ale kolikrát i poslední minuty či vteřiny. I přes mnohé pocity křivdy, závěry plné slz radosti i zklamání jsme při vyhlašování v duchu fair play dokázali s úsměvem na tváři uznat kvalitu soupeřů a projevit respekt všem zúčastněným.

Poslední večer jsme naplno doslova zabrnkali na zábavnou strunu, čímž chceme ještě jednou poděkovat Jirkovi Rejlovi a jeho kytaře. Ti, kteří měli po všech těch fotbalech a fandění ještě nějaký hlas se o něj snažili přijít hlasitým zpěvem táborových a fotbalových písniček.

Věříme, že si to všichni kluci užili, že mají spoustu zážitků, na které budou rádi vzpomínat a že to bude parta, která bude táhnout za jeden provaz a to nejen když se bude dařit a když bude na hřišti. U nás trenérů panuje spokojenost a děkujeme rodičům za důvěru a vstřícnost, všem kuchařkám a pekařkám za výborné buchty, perníky a koláče, po kterých se jen zaprášilo a klukům za přístup a skvělý závěr prázdnin.