Žáci U15

Soupeř z Football Academy nám ukázal, co je to fotbal

Napsal Tomáš Cerman 03.10.2022


Mistrovské utkání žákovské Divize U15C

Trutnov - Football Talent Academy 3:6 (1:5).

Branky MFK: Fenik, Pavelec, Petrů.

Rozhodčí: Ikizgül, bez karet, diváků cca 40.

Sestava MFK: Křivský - Garček, Bartoš, Kadrmas, Kadlec - Fenik (41. Gärtner), Mader (41. Pavelec), Bartůněk (41. Petrů), Chráska - Okrouhlický, Geisler.


Hodnocení realizačního týmu: Z naší strany toho asi moc hodnotit nelze. Vyšel nám vstup do utkání, hned v první minutě vedeme 1:0, do patnácté minuty můžeme přidat minimálně další dvě branky a pak přijde neskutečný black out. Chyba za chybou, nedůraz, nezodpovědnost, neplnění taktických věcí a během necelé dvacetiminutovky dostáváme ostudné bůro. Náš chabý výkon pokračuje i po změně stran, soupeř si s námi pohrával jak kočka s myší. Vzchopili jsme se až v posledních okamžicích zápasu a dvěma zásahy jen poupravili konečný tenisový výsledek.

Zápas nám opravdu nevyšel, Z počátku to tak nevypadalo, ale když se kluci z Academy rozehráli, bylo to jen a jen o nich. Jednoduše nám ukázali, jak se v této kategorii má hrát fotbal. Tedy: nebát se hrát, nebojácně kombinovat již od brankáře, v nejvyšší rychlosti zaútočit a téměř vždy kvalitně akci zakončit. A to ani nemluvíme o indivdiuálních činnostech, jako je zpracování, nahrávka, efektivní klička, kvalitní zakončení atd. Snad si z toho naši kluci něco vezmou, protože z pár metrů vše krásně viděli (a snad i sledovali). :)