Žáci U15

Souboj o každý míč i poslední síly

Napsal Stanislav Hanovský 12.05.2022

Souboj o každý míč i poslední síly

__________________________________________________________________________________

Mistrovské utkání Česká Divize U 15 C 16. kolo

MFK Trutnov – TJ Sokol Třebeš 2:1 (0:1)

Rozhodčí: M. Čožík - A. Šob, J.Hanuš

Branky: 59. a 73. (PK) Syrovátka

ŽK, ČK: bez karet

Diváků: 35

MFK Trutnov U15: Vondrák - Syrovátka, Hradecký (K), Kužel, Zajíc - Hnízdil, Štefan (70.Švanda), Švestka, Polák (52.Zbitek, 64.Mader) – Olah (80.Strasser), Šourek, (Trenér: Leopold Švanda).

Náš tým starších žáků měl přivítat na hřišti HSM silného soupeře z Třebeše, který v jarní části všechny své zápasy vyhrál i proti dvěma aspirantům o vedení divizní skupiny C. Celý týden tomu odpovídala náročná tréninková příprava a vyplatila se.

Pověst soupeře sice nelhala, ale naši chlapci začali srdnatě a tlačili se do útoků, ve snaze vést skóre. Nepovedlo se, a tak soupeř naopak sám docílil příliš brzy branku do naší sítě. A tady se ukázala síla našeho týmu ! Hráči nesvěsili hlavy, naopak nastavili vyšší herní nátlak na hosty a vytvořili si několik neproměněných gólových šancí. Tím protihráče viditelně před odchodem do kabin zaskočili.

Po půli nastal na hrací ploše „boj muže proti muže“ o každý míč. Fotbalová kvalita šla postupně stranou a síly ubývali na obou stranách. Naši chlapci však ke konci zápasu zapnuli své rezervy. Za této situace jsme soupeře dokázali nepouštět na naši polovinu, ale naopak jej v poslední čtvrtině hry týmově donutit k chybám. Stav skóre se otočil v náš prospěch…

_____________________________________________________________________________________________________________________