Žáci U14

Shrnutí sezony 2023-2024

Napsal Radek Procházka 19.06.2024

Sezóna byla pro nás plná výzev a nečekaných zvratů. I když jsme se snažili dosáhnout co nejlepších výsledků, často jsme se museli vypořádat s individuálními chybami a problémy s koncovkou, což se projevilo na našem konečném umístění.
Začátek sezóny nebyl takový, jaký jsme si představovali. Občas jsme sice získali nějaké body, ale naše výkony nebyly konzistentní a chvályhodné to určitě nebylo.


Poté začala zimní příprava, která byla náročná, ale věřili jsme, že z ní budeme těžit v druhé polovině sezóny. První zápas po zimní přestávce jsme odehráli se Slavií Hradec Králové. Tento zápas byl pravděpodobně naším nejlepším v sezóně – vyhráli jsme dominantním výkonem 5:3. Naše hra byla sebevědomá a efektivní, a ukázali jsme, že jsme schopni hrát kvalitní fotbal. Další krásný zápas jsme odehráli doma v Trutnově s Xaverovem, týmem, který nám na podzim nasázel 12 gólů. Tentokrát jsme hráli skvěle v obraně a zápas skončil remízou 2:2. Bylo to pro nás velmi cenné utkání, protože jsme ukázali, že se umíme poučit z minulých chyb a můžeme držet krok i s těžkými soupeři.


V sezóně jsme ale zažili také několik pádů. Například zápas s Tempem Praha, které bylo o třídu lepší a ukázalo nám, že máme ještě co zlepšovat. Tento zápas nám připomněl, že musíme neustále pracovat na své hře a zlepšovat se ve všech aspektech. Zápas s Chrudimí se na nás výrazně podepsal. Po krásné otočce z 0:2 jsme vyhrávali 4:2 v 70. minutě, ale pak se všechno pokazilo a soupeř nám dokázal dát tři góly během deseti minut. Vyhraný zápas jsme nakonec prohráli kvůli chybám v závěru. Tato prohra byla velmi bolestivá, protože jsme měli utkání pevně v rukou a nakonec jsme si nechali vítězství uniknout. Od té doby jsme se nemohli odpíchnout a zasekli jsme se. Výhra nechtěla přijít, a naše morálka klesala. Hráči se snažili, ale individuální chyby a neschopnost proměňovat šance nás stály mnoho bodů.


Sezónu bych chtěl ukončit ne tak optimisticky, ale určitě je to lepší než v minulých letech, kdy jsme nedokázali hrát fotbal.
končíme s vědomím, že máme stále na čem pracovat. Zlepšení efektivity v zakončení a eliminace individuálních chyb jsou klíčové pro naši budoucí úspěšnost. Nyní se musíme soustředit na trénink a přípravu na další sezónu, abychom byli silnější a lépe připravení na výzvy, které nás čekají.