Dorost U17

Remíza po přesvědčivém poločasovém vedení

Napsal Pavel Matějka, st. 29.03.2023

Mistrovské utkání Česká Divize U 17 C 16. kolo


FK Čáslav - MFK Trutnov  3:3 (0:3)

Rozhodčí: Babák - Koutník,Volenec

Karty: 5x ŽK                        Diváků: 20

Branky: 58.Resl, 88.Málek, 95. Filip - 10. Olah, 40. Široký, 42. Leier


MFK Trutnov U17: Křivský - Šourek, Švěstka, Kužel, Zajíc - Olah ( 74.Chmelík), Dvořák , Matuška , Leier - Polák ( 88. Geisler) , Široký(K)  // připraven: Hnízdil, zraněn Švanda, Hradecký, Fešar


Ve středu jsme odjeli k odloženému prvnímu jarnímu kolu do Pardubic. V Ohrazenicích nás čekala Čáslav. Utkání se hrálo od 18.00, při umělém osvětlení na místním "letišti".

Začátek utkání vyzněl pro nás a v 10. minutě se ujímáme vedení Karlem Olahem. Následovala hluchá desetimitutovka za mírné převahy domácích. Od 20. minuty jsme utkání ovládli, a kdyby jsme vedli 5:0 nikdo by se nemohl divit. Poločas ovládneme 3:0, kdy dálší góly přidali v závěru poločasu Matěj Široký a Michal Leier. Ve druhém poločase jsme měli znovu vstřelit 2-3 góly. To se nestalo a přišel trest. Z našeho pohledu jsme v 58. minutě obdrželi zbytečný gól. Soupeř se nadechl a od 80. minuty převzal iniciativu a jejím výsledkem bylo srovnání skóre v páté minutě nastavení, leč se měly nastavit jen dvě mituty. Remíza je pro nás všechny velkým zklamáním. Fiktivně by to mohlo skončit 7:4 pro nás, takže remíza je rozčarováním a velkým vykřičníkem do buoucnosti. Rozhodčím se utkání nepovedlo, ale nebudeme si nato stěžovat - jen konstatuji. První poločas byl sice z pozice naší hry jako na houpačce, přesto jsme dominovali. Ve druhém poločase jsme vyklidili hřiště, přestali hrát na vítězství. Naopak jsme začali bránit výsledek a přišel šok a vystřízlivění v podobě remízi. Dva body jsme nechali v Pardubicích ležet ladem.

Leč je remíza pro nás málo, musíme ale zkonstatovat také to, že za nás chytal ještě žák Jakub Křivský a vedl si znamenitě. Utkání jsme odehráli bez zraněných stabilních hráčů základní sestavy : Hradeckého, Fešarsa, Okrouhlického, Švandy. Do "19" jsme pustily po podzimu Radu a Brhela. ( na podzim jsme příležitostně využívali i Houdka a Doležala). Když se podívám na utkání optikou z tohoto pohledu musím kluky pochválit, protože v některých fázích utkání předváděli úžasné akce, kterým chyběla jenom třešínka na dortu. Je úžasné, že kluci chtějí vítězit a už v sobotu se můžeme těšit, co předvedou proti nepříjemné Chrudimi.