Dorost U19

První přípravné utkání proti "tradičnímu" soupeři

Napsal Petr Syrovátka 02.08.2023

K prvnímu přípravnému utkání jsme zajížděli jako v minulých letech často naše mládežnícké týmy do Studence u Vrchlabí k sehrání utkání s týmem FK Neratovice - Byškovice hrajícím též divizní soutěž dorostu, který zde pravidelně absolvuje letní soustředění. 

K utkání bylo připraveno 10 hráčů týmu U 19 s výpomocí 3 hráčů z kategorie U17.

Hrál se od začátku velice rychlý a fyzicky náročný fotbal se šancemi na obou stranách. Po našich dvou neproměněných šancích, "domácí" Neratovice skórovali po rychlém brejku 1:0. Náš tým ale pokračoval v ofenzivním fotbale a rychlými akcemi do poločasu skóre otočil zásluhou Páva (2x) a Doležala  na stav 1:3. Ke konci poločasu náš tým ještě inkasoval a poločas skončill 2:3 z pohledu "domácích" Neratovic.

Do druhého poločasu jsme nastoupili ve stejné sestavě, "domácí" některé hráče prostřídali. Utkání mělo stále rychlý spád a přibývalo vyhrocených situací, které ale rozhodčí v klidu zvládal.  Během druhého poločasu se do utkání zapojili i další naši hráči z kategorie U17. Hrál se opravdu na první přípravné utkání pohledný útočný fotbal z obou stran, z čehož vyústily další naše dvě branky opět našich útočníků Páva s Doležalem, Neratovicím se podařilo skóre jen korigovat na konečných 5:3 z našeho pohledu.

Naši hráči podali kvalitní výkon, zejména do útočné fáze to bylo velmi povedené. Na obranné fázi je třeba ještě pracovat a umět v herních situacích správně vyhodnotit, kdy a jak nakládat s míčem a naučit se určovat tempo hry, zvláště při vedení o více branek. První přípravné utkání bylo kvalitní prověrkou našeho týmu a ukázalo mnoho činností, na kterých je třeba pracovat.

FK NERATOVICE - BYŠKOVICE U19 - MFK TRUTNOV U 19   3:5  (2:3)

branky MFK Trutnov: 3x Páv, 2 Doležal

Do utkání zasáhli hráči MFK Trutnov: Okrouhlický, Leier, Frič, Gabrle, Brhel, Houdek, Rada, Sturm, Doležal, Páv, Švestka (U17), Chmelík (U17), Polák (U17)