Dorost U17

První jarní mistrovské utkání na Viktorce Žižkov

Napsal Pavel Matějka, st. 14.03.2022

V prvním mistrovském  zápase jarní sezóny jsme zavítali na UMT na Bílou Horu. 

Sestava : Okrouhlický - Martin, Hradecký ( 46. Vondrák, 67. Oláh), Gábrle,Taláb - Leier ( 46. Fešar Jakub), Řada ( 67.Čibčala), Mader, Fešar V. - Šíl ( Špringer), Brhel

              : góly : 4. Gábrle vlastní - 10. Martin Šíl, 38. Vojtěch Fešar, 64. Vít Vondrák, 86. Martin Mader

V lednu jsme mužstvo převzali a začali budovat prakticky nové družstvo. Pět hráčů základní sestavy bylo posunuto do staršího dorostu a někteří další se střídavou pravidelností chodí vypomáhat i nyní. Příprava na novou sezónu se nám úplně nepovedla. Problémy s covidem, kdy někteří buď měli samotný covid, nebo opakovaně byli v karantérě narušovali běžný chod družstva v takové míře, že jsme i některé tréninky byli nuceni zrušit. A když se k tomu přidají lyžařské výcviky, rýmičky a první životní lásky, tak jsme odjížděli na Viktorku s určitou dávkou nejistoty.

V posledním přípravném utkání  v Náchodě jsme urpěli debakl 9:1 a šáhli si asi na pomyslné dno. Nahromadili se nám i zranění hráči a do Prahy odjeli s třemi žáky.

Utkání v Praze se odehrálo na malé UMT, kde se moc klasický fotbal nedalo hrát. Než jsme se rozkoukali, už jsme prohrávali vlastním gólem po dobré akci soupeře. A co teď. Špatná příprava, rozhozená sestava, zima, vítr, malá umělka. Naštěstí kluci zabrali. Od této chvíle musíme jen chválit. Po fotbalové stránce to ještě nebylo podle našich představ, ale soupeře jsme prakticky k ničemu nepustli a utkání si nakonec i užili. Jediné co můžeme snad vytknout, tak neproměnění dalších 5 stoprocentních šanci. Ale výborné, že přišly. První krásný gól za dorost vstřelil i žák Víťa Vondrák.

Chválím i lavičku a zraněné hráče, kteří s námi odjeli.

Příští týden nás čeká favorit soutěže Bohemians a určité měřítko výkonnosti. 

                                                                           Pavel Matějka st., a Jaromír Zlámal