Dorost U19

Prohrané derby v Náchodě

Napsal Petr Syrovátka 26.05.2024

27. kolo dorostenecké divize C jsme odehráli na hřišti nedalekého rivala z Náchoda. Do utkání s v tabulce lépe postaveným Náchodem jsme vstoupili velmi dobře. Hned ve 4. minutě jsme mohli jít do vedení, kdy po hezké a kvalitní akci jsme dokázali soupeře překvapit rychlým vhazováním, Doležal rychle hru otočil na dobře nabíhajícího Fešara, který ale zakončil nad soupeřovu branku,
Soupeř odpověděl velmi rychle, když v 6. minutě domácí dobře zakombinovali po pravé straně a dostali míč do našeho pokutového území, naštěstí i soupeř mířil mimo branku. Ve 14. minutě jsme se opět dostali do velmi dobré šance, když Rydval po dobré individuální akci šel sám na brankáře, který ho ovšem vychytal. V 18. minutě mohl jít soupeř do vedení, když po faulu Gabrleho nastřelili domácí tyč ze standardní situace. Hra se poté maličko uklidnila a my jsme se snažili kombinovat a určovat tempo hry, ovšem soupeř se dostával do brejkových situací, které ale dobře zachytávala naše obraná linie. Ve 39. minutě jsme mohli jít do vedení my, když po krásném návratu a zisku míče Rydvalem, vyslal Houdek krásnou přihrávkou Doležala do jasné gólové situace, kterou ale neproměnil. Do kabin jsme tak šli za nerozhodného stavu 0:0.

Po první půli, kdy jsme i podle slov trenéra Náchoda byli o něco lepším mužstvem, jsme hned vstoupili skvělou akcí.
Ve 49. minutě po ose Fešar – Doležal – Rydval, který šel znovu sám na brankáře domácích, opět ale situaci nevyřešil dobře, když ho brankář podruhé v zápase vychytal. Následně domácí převzali tempo hry na svojí stranu a vytvořili si několik gólových situací, které jsme ale úspěšně i za pomoci našeho brankáře eliminovali. V 62. minutě se už domácí radovali z gólu, který vstřelil po dobře dohrané situaci v našem pokutovém území domácí Váňa. Hned o 8 minut později jsme mohli skóre srovnat, když po faulu domácích zahrával standardní situaci Páv. Dobře kopnutý míč gólman domácích vyrazil jen před sebe a Rada z bezprostřední blízkosti překopl bránu domácích. V 78. minutě utkání šli domácí po rychlém brejku a následném lobu našeho brankáře zásluhou Dostála do vedení 2:0. Po zbytek utkání jsme vložili všechnu naši sílu směrem dopředu a snažili se minimálně o upravení skóre. Vytvořili jsme si nějaké šance, které ale končily na kopačkách soupeře. Největší šanci na zdramatizování zápasu měl Široký, který se po dobré přihrávce ocitl nikým nehlídaný v soupeřově vápně, i jeho dobře připravená střela skončila mimo bránu.
Hodnocení zápasu je i přes prohru kladné, velmi fyzicky a psychicky náročné utkání jsme zvládli dobře. Dnešní utkání bylo o proměňování šancí, které lépe zvládlo mužstvo domácích.

Zapsal Denis Vošanovič

19.5.2024 10:00 - Náchod - tráva

FK Náchod - MFK TRUTNOV  -  2:0 (0:0)

branky: 62´ Váňa, 78´ Dostál

sestava MFK Trutnov: Okrouhlický - Fešar V. , Hnízdil, Gabrle, Šourek (80´ Frič) - Rada, Houdek (61´ Široký), Páv - Rydval (80´ Olah), Svoboda, Doležal (61´ Polák)