Dorost U19

Premiéra v nové sezóně nám výsledkově nevyšla

Napsal Petr Syrovátka 07.08.2023

První mistrovské utkní jsme sehráli na domácí půdě na trávě v Horním Starém Městě. Soupeřem nám byl tým SK Vysoké Mýto.

Do utkání jsme vstupovali se všemi hráči kádru staršího dorostu a s odhodláním naplno bodovat. Vstup do utkání nám však vůbec nevyšel a po rychle rozehrané standardní situaci soupeře a centru z pravé strany jsme inkasovali první branku již ve 4. minutě utkání, kdy si na zadní tyč naběhl nikým nebráněný hráč soupeře (0:1).

Tato branka náš tým zasáhla a soupeř měl více ze hry a vypracoval si i další šance. Postupem času se náš tým dostával do tempa a začal více kombinovat a dostávat se do zakončení. Ve slibné brejkové situaci se ocitl Rydval, kdy mu však nevyšlo zpracování. O chvíli později se však již z podobné situace nemýlil a zaslouženě ve 30. minutě srovnal skóre (1:1). Naši hru tato branka oživila a tým se tlačil za vedoucím gólem, ale bez úspěšného efektu. Dobře hrající soupeř si také vytvořil šance, které náš brankář však skvěle zneškodnil. Když už zápas mířil do poločasové přestávky individuální chybou se špatným odhadem dlouhého nákopu jsme nabídli soupeři a ten šancí nepohrdl a do kabin se šlo za stavu 1:2.

Do druhého poločasu jsme vstupovali ve stejné sestavě, jen s úpravou taktických pokynů. Naši hráči dokázali na hřišti lépe reagovat na rozehrávku soupeře a tím se dostávat k více držení míče a tlačili se do vyrovnání. To se povedlo v 58. minutě, kdy po samostatné akci Rydvala nakonec míč do branky doklepl Doležal a skóre bylo opět srovnané (2:2).

S tímto stavem se však nechtěl spokojit ani jeden tým a obě mužstva se hnala za vítězstvím, s čímž přibývalo vyhrocených situací a zákroků. Bohužel v 76. minutě byl nařízen pokutový kop proti naší brance, když soupěř chytře a zkušeně využil důrazu našich hráčů v pokutovém územi. Soupeř penaltu s jistotou proměnil a byl opět o jednu branku před námi a my jsme museli OPĚT dotahovat. Na hřiště se dostaly nové čerstvé síly a v posledních 10 minutách utkání jsme si vypracovávali standardní situace. Po jedné z nich nebezpečně hlavičkoval Rydval do brankové konstrukce, když se dostal do zakončení po skvělém centru Gabrleho. V závěru se i soupeř dostával do brejkových situací, které však nedokázal zužitkovat. Záverečný tlak jsme již nedokázali proměnit v branku a v prvním domácím mistrovském utkání jsme nezískali ani bod.

Utkání by zřejmě více slušela remíza, ale soupeř dokázal využít  své zkušenosti a chytrosti v obou pokutových územích a odváží si 3 body. Naši hráči podali dobrý výkon v útočné fázi, šance soupeře vyplývaly z našich individuálích chyb i z kvality soupeře. Tým utkání odmakal, občas chyběl klid na míči a kvalitnější mezihra. Nezbývá než pokračovat na zlepšování svých dovedností a získat body v dalších utkáních.

5.8.2023 10:00 - Trutnov - Horní Staré Město  - tráva

MFK TRUTNOV - SK VYSOKÉ MÝTO   2:3 (1:2)

branky: 30´ Rydval, 58´ Doležal - 4´ Šeda, 45´ Šimek, 76´ Martinec (p)

sestava MFK Trutnov: Okrouhlický - Fešar V. (67´ Leier), Frič, Gabrle, Brhel (80´ Polák) - Rydval, Rada, Houdek (Fešar J. 75´), Sturm - Páv, Doležal (Široký 75´)