Dorost U19

Poslední domácí utkání skončilo debaklem Viktorky Žižkov

Napsal Petr Syrovátka 26.06.2024

30. kolo dorostenecké divize C jsme odehráli na domácím hřišti v Horním Starém Městě proti béčku Viktorky Žižkov.

Po dvou velkých debaklech od "béček" Slovanu Liberec a Bohemians Praha jsme se potřebovali zase herně zlepšit a zase bodovat. Viktorka Žižkov k nám přijela na svůj poslední zápas v této sezóně. Jak jsme v posledních zápasech nechytili začátky utkání, tak v tomto se nám to zadařilo náramně. Po 12 minutách jsme vedli již 3:0, kdy se postupně trefili Vojta Fešar, Rada a Široký. Hráči si uvědomovali důležitost utkání a pokračovali v aktivní hře. Hosté byli vývojem utkání velmi zaskočeni a teprve ke konci poločasu se dostávali do hry. Ve 37. minutě se však podruhé prosadil Rada (4:0). Ovšem ihned minutu poté pronikl do naší obrany hostující Tureček a snížil na poločasových 4:1 z našeho pohledu.

Do 2. poločasu byli hráči nabádáni ke stálé aktivitě a důsledné a poctivé hře. Hosté ze Žižkova byli ve druhém poločase již aktivnější, byli více v držení míče, ale zejména na své polovině a do vážnější gólové situace se až do konce utkání neprosadili. Naopak naši hráči těžili ze zisků míčů na hostující polovině a dokázali jsme se opět 4x za poločas gólově prosadit, když 2x skóroval střídající Polák, další branky přidali Doležal a Šourek (8:1).

Hráči odehráli velmi poctivé a aktivní utkání. Potvrdilo se, že pokud je každý hráč 100% soustředěn na utkání, přicházejí i kvalitní výkony, případně i výsledky. Potěšující též bylo, že se konečně prosadili premiérově v této sezóně také tři noví střelci (Fešar, Polák a Šourek). Díky všem za výkon a již nás čeká poslední utkání sezóny ve Vysokém Mýtě.  

08.06.2024 14:45 - Trutnov - Horní Staré Město - tráva

MFK TRUTNOV - FK Viktorka Žižkov "B"  8:1 (4:1)

branky: 2´ Fešar Vojtěch, 10´ a 37´ Rada, 12´ Široký, 55´ a 66´ Polák, 58´ Doležal, 73´ Šourek

sestava MFK Trutnov: Okrouhlický - Fešar V., Gabrle, Hnízdil (83´ Švestka), Fešar J. (70´ Šourek) - Rada (83´ Zajíc), Houdek, Páv - Svoboda (52´ Polák), Široký, Doležal (70´ Frič)