Dorost U19

Na Tempu Praha jsme nezískali ani bod

Napsal Petr Syrovátka 20.09.2024

6. kolo 3.dorostenecké ligy jsme odehráli na umělé trávě na Tempu Praha.

Z důvodu velké vody z nebes jsme sehráli venkovní utkání na umělé trávě, jelikož oba týmy chtěly, aby se zápas odehrál. Zhruba 1/4 hřiště byla lehce pod vodou, tak se ofenzivní akce obou týmů většinou odehrávaly na "sušší" polovině strany hřiště. Kombinace po zemi nebyla nejlepším řešením zakládání útočných snah, tak oba týmy většinou zakládaly akce vzdušnou cestou. Domácí poprvé udeřili již ve 4. minutě. kdy se po centru ze strany prosadil domácí hráč (1:0). Náš tým to ovšem nezaskočilo, ale naopak nabudilo. Rázem jsem si vytvářeli šance a po důrazném průniku Chmelíka v 9.minutě byla odpískána pro náš tým penalta, kterou Široký proměnil (1:1). Šance se rodily na obou stranách a po rychlé kombinaci na pravé straně se chytře uvolnil Polák a ve 24. minutě dal našemu týmu vedení (1:2). Domácí byli individuálně lepším týmem, ale náš tým hrál nebojácně, odvážně a POCTIVĚ. Domácí nás ovšem ve 30. minutě potrestali rychlým protiútokem a rázem bylo srovnáno na 2:2. Do konce poločasu byly ještě šance na obou stranách, ale poločas skončil nerozhodně.

Do druhého poločasu hřiště částečně vyschlo a už se mohl hrát více kombinační fotbal. V prvních 10 minutách druhého poločasu jsme měli 3 gólové příležitosti, ale vždy nás zradila koncovka. Naopak jsme se v 56. minutě dopustili ve vlastním pokutovém území velké chyby a domácím jsme darovali vedení 3:2. Poté se hra odvíjela nahoru dolů, šance opět na obou stranách a domácí prokazovali větší individuální kvalitu. V 78. minutě jsme inkasovali počvrté, kdy se domácí hráč dostal přes 5 našich hráčů až do vápna a naservíroval branku svému spoluhráči. Náš tým měl ještě šance zejména ze standartních situací, ale zkorigovat výsledek se nám už nepovedlo.

Bohužel jsme opět prohráli, ale s Tempem jsme opravdu drželi tempo. Pokud takovéto výkony budeme schopni zopakovat, bude pravděpodobnost zisku dalších bodů rozhodně větší než v předešlých utkáních.

14.09.2024 10:00 - Tempo Praha - UMT

FK Benešov - MFK TRUTNOV  4:1 (4:0)

branky: 4´ a 78´ Snížek, 30´ a 56´ Štancel - 9´ Široký (p), 24´ Polák

sestava MFK Trutnov: Okrouhlický - Šourek (71´ Zajíc), Hnízdil, Kužel, Brhel - Šulitka (36´ Fešar), Dvořák (71´ Rada), Houdek, Chmelík (80´ Geisler)- Široký, Polák