Dívky WU13

Na domácím turnaji první prohra v sezóně

Napsal Dita Fuchsová 02.10.2023

Mladší žákyně odehrály svůj druhý turnaj  v rámci 2.ligy na hlavním stadionu v Trutnově. Chtěly navázat na stoprocentní bodový zisk z úvodního turnaje, který hostil TJ Sokol Třebeš. To se bohužel úplně nepovedlo. V jejich hře se objevila spousta individuálních chyb a možná i to uspokojení z prvního turnaje.

MFK Trutnov - SK Roudnice n.L. 3:1 (1:0)

Zápas podobný tomu v Třebši - děvčata si vypracovala šance, ale hostující hráčky držela golmanka většího vzrůstu. Navíc tam z naší strany bylo více nepřesností a individuálních chyb. Soupeřky se ovšem dostaly do vedení, přestože ani jednou přímo nevystřelily na bránu - chybná rozehrávka skončila nastřelením hostující útočníce, od které se míč dokutálel za brankovou čáru. Do druhého poločasu tak šly Trutnovačky s jednogólovým mankem a v poločase moc pochval neslyšely. Hned v úvodu druhého poločasu se jim ale povedla pohledná akce se zakončením do prázdné branky po centru z levé strany: centrovala Klára Šoltészová a "uklízela" Zuzka Voborníková. Obrat pak zařídily branky Kláry Šoltészové a Anety Ryšavé.

 

MFK Trutnov - AC Sparta Praha "B"  1:3 (1:2)

I zde začátek utkání připomínal první vzájemný zápas v Třebši - Sparta byla v úvodu lepší, vypracovala si šance, které (na rozdíl od zápasu v Třebši) využila a po šesti minutách vedla 2:0.  Poté přišlo zlepšení našich holek, souvislejší držení míče i prostoru a v 9. minutě snížila na 1:2 Klára Šoltészová. A přišly i další šance k vyrovnání - bohužel zbrklost, nekoncentrovanost, nekomunikace k brance nevedly a naopak dávaly prostor k protiútokům Sparty. Poločas ale skončil 1:2. Druhý poločas měl podobný průběh, jeden z brejků (a chyb v obraně) Sparta dokázala využít a naše holky musely po zásluze okusit první pocit hořkosti z porážky.

MFK Trutnov - TJ Sokol Třebeš 4:0 (2:0)

Po "facce" od Sparty přišel zápas s TJ Sokol Třebeš. I když i zde jsme herně nenavázaly na výkon na hřišti soupeře v prvním kole, tak výsedkově se to podařilo. Zápas skončil výhrou 4:0, když se 3xtrefila Klára Šoltészová a jednou Aneta Ryšavá.

 

Děvčata i tak stále vedou tabulku 2.ligy mladších žákyň před Spartou "B". Další turnaj je čeká v neděli vv Roudnici n.L.