Dívky WU19

MFK Trutnov : TJ Sokol Třebeš

Napsal Karel Kužel 29.10.2023

MFK Trutnov : TJ Sokol Třebeš 1:0 (1:0)

Branky: Petráková 33´                     

Rozhodčí: Kafka, ŽK 1:2, diváků 30.

Sestava MFK Trutnov: Dvořáková (G) – Lieserová, Holásková (C), Žabová – Zahálková, Jirmanová, Reginová, Svobodová - Petráková, Kuželová, Matušová

 (Jindřišková, Bartošová, Sauermannová)

                         

Za sychravé soboty v pravé poledne na UMT Trutnov začalo „derby“ s Třebší.

Tentokrát jsme šli do zápasu s tím, že musíme zlepšit oproti minulému zápasu nasazení a udržet koncentraci v každé fázi hry.

V prvním poločase to byl soubojový fotbal, často hraný v chumlu. Nikdo z hráček nebyl schopný ve správný čas otočit hru, chyběla chytrost či nápad. Párkrát se povedla jednomu či druhému týmu průniková přihrávka, ale vždy bylo zvoleno chybné řešení, nebo si to pohlídal brankář. Pokud soupeř rozehrával od své brány, tak se nám konečně více dařilo dostávat se do soubojů o první míč a tím si držet hru dál od naší branky. Ve 33. minutě jsme zahrávali standardní situaci z pravé strany. Kapitánce Holáskové se povedl centr do levé strany za obranou linii, kde si naběhla Petráková a vstřelila jediný gól zápasu, 1:0.

Ve druhé půli soupeř více přidal a zatlačil nás. My jsme stále spoléhali na rychlí přechod. Po jednom z nich se před prázdnou bránou zjevila Zahálková, ale míč netrefila. V tu chvíli již Třebeš plně vrhla vše do ofenzívy. Obrana však fungovala a střeli z poza vápna jistila Dvořáková. Po dvou minutách nastavení sudí ukončil zápas a v týmu propukla euforie. Za předvedenou bojovnost a nasazení je výhra zasloužená.

 

Za realizační tým WU18

Karel Kužel

trenér