Dívky WU19

MFK Trutnov : Sokol Zaječice

Napsal Karel Kužel 27.08.2023

WU18

2.liga dorostenky Čechy

MFK Trutnov : Sokol Zaječice 1:2 (1:0)         

Branky: Kuželová 45+1‘, Prégrová Nikol 58‘ a 69‘

Rozhodčí: Šiling, bez karet, diváků 45.

Sestava MFK Trutnov: Dvořáková(G) – Žabová, Jirmanová(C), Petráková, Lieserová  – Kuželová – Dostálová, Vaňková, Svobodová,  Trejbalová – Matušová (Davidová, Holásková, Hrbasová, Kaněrová, Kultová, Reginová, Yakym)

 

Novou fotbalovou sezónu 2023/2024 naše dorostenky zahájily 13. kolem. Na domácím hřišti přivítaly tým ze Sokol Zaječice.

Od začátku bylo vidět několik pěkných kombinací a útoků, které si oprávněně vysloužily potlesk diváků. Výbornou práci odváděla obrana, která si snadno poradila s potenciální hrozbou. O infarktovou situaci se několikrát dokázala postarat naše brankařka, třeba když ve 23. minutě namazala soupeřce, která naštěstí nedokázala nabídnutou šanci proměnit. Podceněných situací bylo k vidění ještě několik, ale naše gólmanka to dokázala zachránit, a proto byl 1. poločas bez obdržené branky. V 1. minutě nastaveného času po centru kapitánky ze standardky z vlastí poloviny hřiště se dokázala prosadit Kuželová. Nejprve sice trefila brankařku, ale poté už míč decentně dorazila do brány. Radost byla veliká a do kabiny jsme šli s pozitivní náladou.

Ve 2. poločase jsme chtěli zlepšit předchozí hru. Místo toho jsme se přizpůsobili hře soupeřek a v 58. minutě jsme obdrželi gól. Do hry se dostaly střídající hráčky, které dokázaly vyvinout tlak na polovině soupeře a byly schopné se dostat do několika zakončení. Bohužel gól jsme už nevstřelili a místo toho jsme znovu v 69. minutě inkasovali.

Soupeřky nás porazily svojí houževnatostí a po skončení zápasu byly ony ty šťastnější.

Je potřeba vyzdvihnout výkony 8 hráček, pro které to byla 1. ostrá zápasová zkušenost s velkým (10+1) fotbalem a pro mnohé z nich i poprvé v ryze dívčím týmu. Zvládly to všechny na výbornou a získaly cenné zkušenosti.

Zkušené hráčky se naopak musely vyrovnávat s faktem, že byly opět doplněné o mladší hráčky s ne tak velkými herními zkušenostmi jako mají ony.

I tenhle zápas nám ukázal, na čem všem musíme zapracovat.

 

Za realizační tým WU18

Jana Kuželová

Vedoucí týmu