Dívky WU19

MFK Trutnov: SK Dynamo České Budějovice

Napsal Karel Kužel 13.11.2023

Mistrovské utkání  2. liga dorostenky Čechy  11. kolo

Neděle 12.11.2023 13:00 hodin

MFK Trutnov: SK Dynamo České Budějovice 2:11 (0:5)

Branky MFK Trutnov: Petráková 2

Rozhodčí: Zákravský,

ŹK: 0:0, ČK: 0:0

Diváků 60

Sestava MFK Trutnov: Dvořáková (G) – Lieserová, Davidová, Jirmanová (K) – Zahálková, Svobodová, Reginová, Kovářová – Petráková, Pišná, Dostálová

 (Bartošová, Hrbasová, Jindřišková, Matušová, Sauermannová, Vaňková, Žabová)

V posledním domácím zápase jsme přivítali lídra tabulky, tým SK Dynamo České Budějovice.

A hned od začátku bylo znát, že jsme narazili na adepta na postup do první ligy. Soupeř na nic nečekal a než jsme se rozkoukali, tak se ve 4. minutě radoval z první branky. Naše holky se snažily vyrovnat hru bojovností a byly vidět i náznaky kombinací. Nicméně jakékoliv naše zaváhání v jakékoli fázi hry Dynamo obrátilo v pokus o zakončení, a tak skóre prvního poločasu naskočilo na 0:5.

Do druhé půlky jsme přeskupili zadní řady a znovu naším útočnicím vysvětlili, že ony jsou prvními obránkyněmi a je potřeba důsledněji napadat rozehrávku soupeře za rychlého doplnění záložní i obrané řady tak, aby se zmenšil prostor pro kombinaci. To se povedlo v 59. a v 65, minutě, kdy holky rychle zatlačili na rozehru hostů a aktivní Petráková po zisku míče dvakrát z půli hřiště překonala vysoce hrající gólmanku. Pro nás všechny v týmu to bylo velké povzbuzení skórovat proti tak kvalitnímu soupeři, který v druhé půli přidal sedm branek.

 K poslednímu podzimnímu zápasu zajíždíme na půdu FKM Vysočina Jihlava.

 

Za realizační tým WU18

Karel Kužel

trenér