Dívky WU19

MFK Trutnov : FK Mělník 1909

Napsal Karel Kužel 24.09.2023

MFK Trutnov : FK Mělník 1909 2:1 (1:0)

Branky: Petráková 45, Dostálová 69 – Slepičková 82

Rozhodčí: Diviš, bez karet, diváků 35

Sestava MFK Trutnov: Dvořáková (G) – Lieserová, Davidová, Holásková (C), Matušová – Žabová – Svobodová, Kuželová, Pišná, Zahálková – Petráková (Vedralová, Hrbasová, Kultová, Jindřišková, Dostálová, Kovářová, Sauermannová)

V podzimním počasí jsme v sobotu přivítali FK Mělník, který byl pro nás vyrovnaným soupeřem.

Před zápasem byly hráčky nabádány k aktivitě, pohybu bez míče, k volbě jednoduché přihrávky na volné hráčky a do volných prostorů. To se nám v prvních 25 minutách moc nedařilo. Byla vidět sice snaha, ale zrazovala nás práce s míčem (zpracování, přesná náhra). Hra byla v chumlu, a pokud z něj vypadl míč ven, tak se soupeřky snažily kombinací dostat do koncovky. My jsme se však mohly opřít o dobré zákroky brankářky Dvořákové. Postupem času se nám začaly dařit přihrávky za soupeřovu obranu a dostávali jsme se do zakončení, které však bylo nepřesné, slabé nebo zablokované. A když už to vypadalo na poločasovou remízu, tak vysoký nákop Žabové propadl za obranu Mělníka, kam se náběhem dostala Petráková, která zachovala klid a chytře přelobovala gólmanku, 1:0.

Do druhého poločasu jsme chtěli být znovu aktivní a dařilo se nám hru držet mezi vápny. Snažili jsme se o kombinace. V 56. minutě jsme museli nuceně střídat ve středu hřiště Pišnou. Na její místo jsme z kraje zálohy stáhly dobře hrající Svobodovou.

V 69. mintutě Zahálková rozehrála roh nakrátko se Sauermannovou, která ji míč vrátila. Holky tak vyřadily bránící hráčku a první jmenovaná pěkným centrem našla na přední tyči Dostálovou a ta se hlavou nemýlila, 2:0. Tempo neupadalo a do pěkných příležitostí vstřelit branku se dostaly i obě mladé krajní záložnice Kovářová a Kultová.

 Dobře fungovala obranná trojice Žabová, Davidová a zkušená Holásková. Davidová, která si celý zápas sbírala nákopy za obranou byla v 80. minutě střídána. Na její místo šla Petráková, která měla za úkol to samé. Musíme uznat bojovnost a odhodlání dívek z Mělníka, které se nevzdávaly. V 82. minutě jsme nechali mnoho prostoru a klidu hráčce hostí před naší šestnáctkou a ta střelou k tyči překonala domácí brankářku Dvořákovou, 2:1. Naše holky znejistěly a zatáhly se. V tu chvíli Mělník převzal iniciativu a dostával se snáze před naše vápno. Obrana však útoky úspěšně blokovala, a to co prošlo jistila brankařka. Zasloužená výhra a první domácí tři body.

Realizační tým WU18