Dívky WU19

MFK Trutnov : ABC Braník

Napsal Karel Kužel 08.10.2023

MFK Trutnov : ABC Braník 1:8 (1:2)

Branky: Holásková – Řeháková 3, Kolmanová 2, Šťastná, Hejduková, Doležalová

 

Rozhodčí: Chmelík, bez karet, diváků 45

Sestava MFK Trutnov: Dvořáková (G) – Lieserová, Holásková (K), Davidová – Svobodová , Reginová, Pišná, Kovářová  – Dostálová, Kuželová, Petráková (Jindřišková, Kultová, Sauermannová, Trejbalová, Žabová, Vaňková)

 

Na domácím hřišti v HSM jsme přivítali soupeře z horní části tabulky, ABC Braník.

Již v první minutě jsme dokázali vybojovat dva rohové kopy, bohužel jsme příležitosti nedokázali využít a branku jsme nevstřelili. Braník se ničeho nezalekl a vzápětí se dostal před naši bránu, kdy naše brankařka netrefila míč a soupeřce tak dala šanci zakončit. Celou situaci zachránila Lieserová, která se dokázala dostat před soupeřku a míč vytěsnila mimo bránu. V 7. minutě došlo k faulu na Kuželovou a k přímému volnému kopu se postavila kapitánka Holásková, která sice chtěla obstřelit zeď a zakončit do levé šibenice, ale míč se jí lehce svezl a skončil v pravém rohu bány, kde na něj brankářka hostí nedosáhla a my se tak dostali do vedení, 1:0. Přehlídku šancí na obou stranách bylo k vidění mnoho. Ve 24. minutě Holásková rozehrávala od brány a nešťastně namazala přímo soupeřce. Situaci se ještě snažila zachránit, ale po nešťastném střetu s naší gólmankou se poranila a musela střídat, 1:1. Tým v tu chvíli vypnul, a tak soupeř ve 26. minutě znovu skóroval, 1:2. Do konce 1. poločasu se nám již nepovedlo dostat do zakončení, a soupeře zrazovala přesná koncovka, poločasový stav utkání zůstal 1:2.

 

Do druhé půlky jsme chtěli vstoupit stejně, jako do začátku zápasu, udržet krok se soupeřem a pokusit skóre vyrovnat. Avšak Braník byl proti a hned ve 49. minutě navýšil skóre na 1:3. V 67. minutě přišel pro nás znovu nešťastný okamžik, kdy soupeřka trefila tyč a míč se nešťastně odrazil do zátylku brankařky Dvořákové. Míč skončil v sítí, 1:4. Pro nás však bylo důležité zdraví hráčky a ta po otřesu hlavy byla stažena ze hry. Do brány se tak postavila náhradnice Jindřišková. Soupeř nás tlačil a dostával se do zakončení. V 75.minutě již zvyšoval na 1:5. Nám přestalo fungovat vše, jednoduchá náhra, zpracování, myšlenka, a hlavně chuť hrát. V 77. minutě po chybě v rozehře Braník navýšil již na 1:7. Pak jsme se lehce zmátořili a pár přihrávkami dopředu nechali oddychnout přetíženou stoperskou trojici Žabová, Davidová, Lieserová, které na sebe převzaly hodně zodpovědnosti v rozehře od brány a sbírání náběhů útočnic. V 90. minutě Braník upravil konečné skóre na 1:8 po střele zpoza šestnáctky k pravé tyči, kdy gólmance Jindřiškové chyběli milimetry k vytěsnění.

Ze zápasu máme smíšené pocity. Mrzí nás zranění dvou hráček, které nedohrály. Neudržení výkonu po celý zapas v útočné fázi hry. Špatné řešení herních situací v křídelních prostorách. Nedůraz a technika v útočné fázi hry.

Dobré znamení pro nás je nástup do zápasu. Již na Dukle (poločas 1:1) a nyní s kvalitním Braníkem jsme dokázali hrát otevřený fotbal.

Příští zápas znovu narazíme na těžký kalibr v podobě týmu Teplic.

Děkujeme za podporu.

Realizační tým WU18