Přípravka U11

Mezinárodní turnaj SP v Lomnici nad Popelkou, turnaj v Dobrušce

Napsal Marek Knapík 24.07.2024

Sváteční májové dny jsme využili k předehrávkám některých utkání a tak jsme se mohli poslední květnový víkend zúčastnit mezinárodního turnaje starších přípravek (r.2013) v Lomnici nad Popelkou, za účasti 20 týmů z ČR, Slovenska a Polska.

Systém 7+1 a větší formát hřiště byl pro nás velku výzvou a především dalším krokem v přípravě na následující sezónu. Vzhledem ke kvalitě v obsazení týmů, měli jsme možnost provnat herní dovednosti se zkušenějšími týmy z fotbalových akademií u nás i v zahraničí. Na ukázkovém "pažitu" v příjemném fotbalovém areálu si kluci užívali každou minutu - ať už na trávníku či mimo něj.          Ve všech utkáních předvedli maximální nasazení, koncentraci a férovou hru. Prosazovali se více či méně, přesto nevynechali jediný souboj a sehráli spoustu pohledných týmových či individuálních akcí. I přes nezvykle neúspěšnou koncovku jsme dokázali některá utkání dovést do vítězného konce, v jiných jsme naopak (i přes těsnou prohru) předvedli velmi slušné výkony a nasbírali spoustu cenných zkušeností.

V přestávkách mezi utkáními se kluci věnovali sledování našeho týmu na hokejovém MS, dále odpočinku či posezení s rodiči, kteří za námi dorazili ve velmi hojném počtu. Za jejich podporu, servis a všechny dobroty mockrát děkujeme. Velmi příjemným bunusem byla společná večeře a přespání v chatkách penzionu Pod můstky.

Parádní akce, dva dny plné fotbalu, krásných akcí, zábavy, emocí a také nových přátelství.....těšíme se zase příště.

 

Jelikož jsme si předehráli i poslední hrací kolo, cestovali jsme první červnový víkend do Dobrušky (na další turnaj hraný systémem 7+1) .Opět  nádherný fotbalový areál, dvě travnaté plochy, znovu krásné počasí a další, velmi cenné zkušenosti s přechodem na větší hrací plochu. Turnaj byl obsazen týmy převážně z Královéhradeckého kraje a FA z Prahy. První den se nám dařílo více, druhý den se nám štěstěna malinko odklonila, přesto více výher než proher - což je vždy pozitivní.

Tímto turnajem jsme zakončili, velmi úspěšnou, sezónu 2023/24.

 

Marek Knapík, trenér U11