Dívky WU19

Majáles ve Vlašimi

Napsal Karel Kužel 23.04.2023

FC Sellier & Bellot Vlašim – MFK Trutnov 3:0 (3:1)

Sestava MFK Trutnov: Dvořáková - Matušová, Holásková, Jirmanová (C), Lieserová, - Pišná  -Svobodová, Zahálková, Kuželová, Petráková - Ryšavá

(Sokolová, Zákravská, Hrbasová, Jindřišková)

 

O našem výkonu dnes rozhodla kondice velké části hráček z týmu. Fyzická zátěž, špatné stravování, nedostatečný pitný režim a málo spánku den před utkáním, v takových to zápasech rozhoduje o obrazu hry. To byla dnešní realita.

Soupeř nás zatlačil od první minuty kombinační hrou s rychlými náběhy po křídlech, které zachytávaly naše stoperky a ty se snažily rozehrávat přes opět skvělou gólmanku Dvořákovou. Krajní obránkyně podstupovaly sprintové souboje s rychlými křídly. Dále soupeř hrozil přes kvalitně zahrávané rohové kopy. I přesto jsme byly schopni se dostat do útoku a zakončení. Bohužel chybějící energie ofenzivních hráček se projevila ve vyhodnocování správného postavení, a tak jsme končili často v ofsajdu. Je těžké vyrovnat se v obranné fázi hry bez pomoci záložní řady.  

Světlým okamžikem byla 82. minuta, kdy Pišná vyhrála silový souboj a míč se dostal k Zahálkové, která neváhala a z více jak 30 metrů vstřelila krásný gól pod břevno. Od této chvíle holky ožily, což přineslo další dvě střely, Holáskové a Svobodové. Posledních 8 minut bylo trochu dle představ o fotbale.

Děkujeme skalním fanouškům za podporu!

Nyní již hledíme k dalšímu zapasu s Roudnicí.

 

Karel Kužel

Trenér