Dorost U19

Kvalitní aktivní výkon se sladkou tečkou

Napsal Petr Syrovátka 01.09.2023

Ve 4. kole divize staršího dorostu jsme opět na stadionu v Trutnově hostili tým FC Hradec Králové "B".

Do utkání jsme vstupovali s cílem hrát aktivní útočný fotbal bez ohledu na soupeře. Aktivita z našich hráčů byla vidět od začátku utkání. Hned na začátku poločasu mohl po dlouhém míči do šestnáctky skórovat Rydval, který se procpal k míči, ale trefil pouze břevno hostující branky. Naše hra byla aktivní, soupeř (kupodivu) hrál jen na krátkou kombinaci stoperů s brankářem a následnými dlouhými nákopy na hrotové hráče. S tímto si naše obranná hra poradila a náš tým byl aktivnější a častěji se držel na míči. V 38. minutě však hosté zahrávali sérii rohových kopů a po jednom z nich skóroval z bezprostřední blízkosti hlavou hostující stoper Baťka (0:1). Tato branka našim týmem do konce poločasu otřásla, neboť jsme si byli vědomi, že jsme byli v 1. poločase lepším týmem.

Do druhého poločasu jsme vstupovali s odhodláním pokračovat v předváděné hře a být aktivní, i když se zdravotními problémy některých hráčů. V 53. minutě jsme se dočkali vyrovnání, když skóroval Páv (1:1). Ovšem hned po rozehrání po dlouhém nákopu soupeře jsme propadli ve středu obrany a po centru z pravé strany skóroval do prázdné brány zcela samocený Moravčík (1:2) a Hradec si vzal vedení zpět. Náš tým to však nabudilo a hnal se za vyrovnáním. Rydval trefil dalekonosnou střelou opět jen břevno a hned následně netrefil ve slibné situaci Houdek. Další velkou šanci neproměnil Široký, který si ji dobře vypracoval. Náš tlak se stupňoval, ale otvírala se však zadní vrátka. Soupeř se ovšem soustředil především na to neinkasovat. Vyrovnání přišlo v 84. minutě, kdy další branku zaznamenal Páv (2:2). Hosté o chvilku později mohli opět skórovat, ale jejich zakončení bylo nedůrazné. Na našem týmu však bylo vidět, že chce doma opět vyhrát. Když už se zdálo, že zápas skončí dělbou bodů, byl na půlící čáře ostře faulován Rydval (za žlutou kartu). Poslední přímý kop zahrával Gabrle a jeho centr do pokutového území nikdo netečoval a po odskoku o zem padl do hostující branky náš třetí a vítězný gól. Na vyrovnání hosté už neměli dost času, i když jeden nákop před naše pokutové území stihl. Výhru jsme sice urvali až v nastavení, ale náš tým si rozhodně zasloužil vyhrát, i když s trochou štěstí :-).

Výkon CELÉHO týmu byl na vysoké úrovni a to včetně střídajících hráčů. V utkání jsme byli rozhodně aktivnějším a lepším týmem, s lepší kombinací celého týmu, vypracovali jsme si dostatek slibných šancí a bohužel jsme je nedokázali efektivněji využít. Tento zápas bude našim motorem a měřítkem, abychom dokázali takovéto výkony opakovat. 

26.8.2023 14:45 - Trutnov - Fotbalový stadion  - tráva

MFK TRUTNOV  - FC HRADEC KRÁLOVÉ "B"   3:2 (0:1)

branky: 53´ a 84´ Páv, 93´ Gabrle  - 38´ Baťka, 54´ Moravčík 

sestava MFK Trutnov: Okrouhlický - Fešar J., Frič (62´ Fešar V.), Gabrle, Leier - Široký (70´ Polák), Rada, Houdek (70´ Šourek), Rydval (93´ Svoboda) - Páv, Doležal