Dívky WU19

Konečně výhra!

Napsal Karel Kužel 08.05.2023

FC Praha – MFK Trutnov 2:6 (2:5)

Sestava MFK Trutnov: Dvořáková - Kuželová, Holásková, Zákravská, Lieserová - Jindřišková, Zahálková, Jirmanová (C), Svobodová - Petráková, Ryšavá

(Sauermannová, Dostálová, Sokolová, Pišná, Hrbasová, Bartošová)

Branky: Jirmanová, Ryšavá, Petráková 4

 

Všichni jsme před zápasem cítili lehký tlak na zisk tří bodů. Holky se tím nenechaly znervóznět a plny odhodlání šly do zápasu zhodnotit usilovnou práci v trénincích. Za krásného slunného svátečního dne se jim podařilo předvést týmový výkon, který přinesl sladkou odměnu v podobě prvního jarního vítězství.

Již v 2. minutě po ose Svobodová a Petráková se sama na penaltě ocitla v zakončení Ryšavá, bohužel chyběl klid v koncovce. Hned ve 4. minutě se do úniku dostala Jirmanová, jejíž zakončení bylo sraženo na roh. Po rozehrání rohu Petrákové, se z malého vápna prosadila naše kapitánka a tým pohltila euforie. Ta gradovala ve 13. minutě, kdy dlouhý výkop gólmanky Dvořákové se na půlce zmocnila Ryšavá a po souboji se stoperkou pronikla do samostatného úniku na domácí brankařku. Zakončení bylo „jednoduché“, placírkou na levou tyč – 0:2. Znovu propukla mohutná oslava, kterou jsme se trochu uchlácholili. Domácí nás postupně začali přehrávat ve středu hřiště a jejich průniky byly hodně nebezpečné.

Ve 33. minutě jsme před naším vápnem nechali domácím hodně prostoru, čehož využili krásnou střelou pod břevno. A aby zápletka byla kompletní, tak 3 minuty na to po souhře nedůrazů a špatné komunikaci v naší obraně domácí dívky vyrovnaly.

Na to jsme okamžitě reagovali nasazením Pišné do středu hřiště, tím se nám povedlo eliminovat prohrávané souboje.

Pak přišla na řadu od 37. minuty pětiminutovka Petrákové, která zužitkovala skvěle načasované pasy za obranu. Čistý hattrick naší útočnice nás posunul do pohodového poločasového výsledku. Přiznejme, že pro domácí, kteří se snažili hrát kombinačně to bylo hodně kruté.

Do druhé půle jsme si vyjasnili, že nesmíme polevit v koncentraci, a že do předu můžeme, ale dozadu musíme….

Je potřeba pochválit hru domácích, kteří se stále snažili zvrátit průběh utkání, ale naše obrana včele s gólmankou fungovala bez větších chyb.

Celkový výkon byl korunován, krásnou součinností středových hráček a útočnice. Ryšavá zleva před vápnem přihrála Kuželové, která posunula hru doprava na Petrákovou. Ta rychle vrátila zpět Kuželové, která ji průnikovou přihrávkou do vápna vybídla nekompromisně zakončit do levé šibenice.

Děkujeme skalním fanouškům za podporu!

Příští víkend přivítáme doma DFK Bohemians 1905.

Přijďte nás podpořit.

 

Karel Kužel

Trenér