Dorost U19

Konečně první body po domácí výhře nad Nymburkem

Napsal Petr Syrovátka 24.08.2023

K dalšímu domácímu utkání jsme nastupovali netypicky v neděli odpoledne na městském stadionu v Trutnově proti soupeři z Nymburka, který měl stejně jako my na kontě 0 bodů po 2 prohrách.

Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně, i když i s přičiněním soupeře. Hned při první rozehrávce hostujících stoperů vystihl přihrávku  Páv a posunul na Doležala, kterému chyběl kousek k zakončení. V 5. minutě mohlo být veseleji, po rychlé naší akci zakončoval Páv, ale jen do břevna hostující branky. V 9. minutě se už skóre měnilo, Rydval využil chyby obránců Nmyburka a sám proti brankáři nezaváhal (1:0). Hosté se poté otřepali a začali hrozit zejména ze standartních situací. V 25. minutě byl proti hostujícímu týmu nařízen nepřímý kop za nesportovní chování nymburského brankáře. S jeho exekucí si náramně poradilo trio Doležal - Gabrle - Páv a posledně jmenovaný stanovil skóre na 2:0 pro náš tým. Hosté však nesložili zbraně a dál hráli rovnocenou partii, náš tým se snažil držet míč a dát klid do rozehry.

Do 2. poločasu jsme opět nevstoupili dobře (stejně jako v Chrudimi) a po dvou zbytečných ztrátách míče jsme nabídli soupeři přímý kop z uctivé vzdálenosti. Nymburští však mají tyto situace dobře nacvičené a velice dobře je zahrávali. Po dlouhém míči za obranu jsme si vsítili (dle našeho soudu) vlastní branku, která ale byla připsána hostujícímu Jakubu Šimonovi (2:1). Hosté tímto gólem ožili a hnali se za vyrovnáním zejména opět standartními situacemi, s časem přibývalo na trávníku nervozity a vyhrocených situací. V 79. minutě celý zápas částečně uklidnil Dan Páv po precizním zakončení tváří tvář nymburskému brankáři (3:1) a dal do konce zápasu našemu týmu klid. Nebýt zbytečné naší nedisciplinovanosti na konci utkání, dohrával by se zápas v klidnějším duchu. Hostující tým podal kvalitní výkon, naopak z naší strany to byl paradoxně nejslabší výkon ze zatím odehraných mistrovských utkání. Máme co zlepšovat a víme na co se zaměřit do dalších těžkých utkání.

20.8.2023 14:45 - Trutnov - Fotbalový stadion  - tráva

MFK TRUTNOV  - SK POLABAN NYMBURK   3:1 (2:0)

branky: 9´ Rydval, 25´ a 79´ Páv  - 49´ Jakub Šimon

sestava MFK Trutnov: Okrouhlický - Brhel, Frič (70´ Široký), Gabrle, Leier - Rydval, Rada, Houdek, Fešar J. - Páv (83´ Svoboda), Doležal