Dívky WU19

„Klokanky“ v Trutnově

Napsal Karel Kužel 14.05.2023

MFK Trutnov – DFK Bohemians 1905 1:5 (1:2)

Sestava MFK Trutnov: Dvořáková - Kuželová, Holásková, Zákravská, Lieserová - Jindřišková, Zahálková, Jirmanová (C), Svobodová - Petráková, Ryšavá

(Sauermannová, Dostálová, Sokolová, Pišná, Hrbasová, Bartošová, Vedralová)

Branky: Kuželová

 

Náš nástup byl skvělý, překvapili jsme soupeře a zatlačili jsme je. Díky našemu nasazení se po centru Petrákové prosadila na zadní tyči Kuželová a v 5. minutě jsme šli do vedení. Poté jsme se ocitli v útlumu a v 24. minutě jsme inkasovali. Za stavu 1:1 jsme měli příležitost kopat přímý kop. Zahálková místo poslání míče rovnou na bránu se rozhodla poslechnout Ryšavou a přihrát ji, ta pak z nevýhodného postavení se pokusila vystřelit na bránu. Z této situace byl pouhý roh a ani z něho jsme nebyli schopni vytěžit branku. O pár minut později došlo k faulu v našem vápně a byl nařízen pokutový kop, který v 39. minutě soupeř proměnil. Do kabin jsme odcházeli za stavu 1:2.

O poločasové pauze jsme si vysvětlili pár věcí a chtěli jsme na soupeře vlítnout.

Ovšem opak byl pravdou. V 46. minutě jsme opět inkasovali. Do 60. minuty se naše nasazení zmenšovalo, a proto jsme vystřídali rovnou 6 holek. Pišná šla do hry s úkolem vyztužit střed, a to se jí velmi dobře dařilo. Došlo k oživení hry a dostávali jsme se více do šancí. V 72. minutě po akci Ryšavé jsme měli příležitost skórovat, ale jak se říká... nedáš, dostaneš a v 73. minutě soupeř zvýšil na 1:4. Naši fanoušci byly opět fantastičtí a nabudili nás k lepšímu obrazu hry. Z posledních sil jsme měli několik šancí. V 85. minutě po kombinaci Zahálkové, Dostálové a Hrbasové jsme získali roh. V posledních minutách jsme dostávali soupeřky pod tlak, ale místo skórování jsme inkasovali na konečných 1:5.

Jak dobře víme, tak bez gólů nelze vyhrávat. Zápas byl těžký a emočně lehce vyhrocený, ale musíme oba týmy pochválit za hezký fotbal.

 

Děkujeme fanouškům za jejich podporu.

Realizační tým WU 18