Muži A

Hodnocení jarní části sezóny 2022!

Napsal Matěj Mařas 30.06.2022

 


HODNOCENÍ JARO 2022

Změny v kádru: návrat Lukáš Müller, odchod Jan Šťastný (Česká Skalice), ukončení činnosti Jan Čech.

Příprava na jaro začala 7. ledna 2022 a tentokrát probíhala přesně podle plánu. Nejdříve jsme absolvovali kondiční soustředění v Horním Maršově, kde jste nabírali potřebnou kondici a poté jsme postupně přecházeli na herní činnosti. Součásti přípravy byla přátelská utkání, odehráli jsme jich celkem sedm, vesměs s kvalitními soupeři. Zaměřili jsme se na zlepšení obranné činnosti, kde jsme vyzkoušeli nové herní rozestavení 3-4-3. To se nám v přípravných utkáních osvědčilo, a tak jsme ho začali využívat i v mistrovských utkáních.

Jarní část sezóny hodnotím jako vydařenou, zisk 24 bodů se skórem 21:24 nám nakonec zajistil celkové 8. místo v tabulce. Přitom v podzimní části sezóny jsme získali 16 bodů a skóre měli 19:31. Konečně nás provázela skoro konstantní výkonost a vyhýbala se nám velká zranění. Zlepšila se také tréninková docházka a s tím i pochopitelně kvalita tréninků.

Kámen úrazu, se kterým jsme se potýkali celou sozónu byla nízká produktivita. Momenty, které nesmím opomenout jsou domácí utkání s Benátkami a Horkami, kdy jsme soupeře přehrávali, ale bohužel jsme neproměnili vyložené šance. Velké Hamry a Kolín ukázaly svoji kvalitu a zaslouženě u nás vyhrály. Zisk 10-ti bodů ve venkovních zápasech je z mého pohledu super. Jen malá kaňka v Náchodě, kdy jsme si nechali dát branku v samém závěru utkání.

Celková spokojenost s přístupem hráčů jak na tréninku, tak v zápasech, Mladý kádr doplněn o ,,starší“ hráče je dobrá budoucnost klubu. V době tohoto hodnocení již nejsem trenérem MFK Trutnov, proto bych chtěl poděkovat realizačnímu týmu za celých deset let naší spolupráce, kdy to nebylo vždy jednoduché. Jmenovitě Mírovi Hejnovi, Oldovi Hanušovi a Petru Brejchovi. Dále pak vedení klubu, hráčům a samozřejmě nejvíce fanouškům, kteří při nás stáli i v době, kdy se nám nedařilo.

Novému realizačnímu týmu přeji hodně úspěchů.

Ještě jednou MOC VŠEM DĚKUJI !!!

Míloš Dvořák