Muži A

Hodnocení druhé poloviny DIVIZE C

Napsal Petr Brejcha 24.06.2023


Vladimír Marks, trenér MFK Trutnov

V jarní části sezóny jsme chtěli navázat na slušný podzim, pokračovat v budování mužstva do dalších let (věkový průměr hráčů nedosahoval ani 24 let) a zkoušet zapracovávat mladé kluky z dorostu. Přes zimu jsme dokázali mužstvo posílit o navrátilce z Živanic Víťu Horčičku, naopak na hostování odešel Matěj Jirousek a v průběhu jara potom z týmu odešel ještě Marek Rajnoch.

Jsem přesvědčený, že stejně jako na podzim, úspěšný vstup do soutěže (výhry s Turnovem a ve Velkých Hamrech) měl za následek celou úspěšnou jarní část sezóny. Mužstvo se dostalo do pohody a na rozdíl od podzimu se nám podařilo vyvarovat slabší formy v půlce soutěže. Dá se říci, že jsme jarem prošli bez výraznějších výkonnostních kolísání, a tím jsme splnili jeden z předsezónních cílů, a to stabilizovat výkonnost a vyhnout se našim pověstným výsledkovým výkyvům.

Naším hlavním cílem před sezónou bylo vylepšit sezónu minulou a z tohoto pohledu tak můžeme být spokojeni. Celkový počet 52 získaných bodů je o 12 více než v sezóně minulé. Oproti podzimu jsme dále dokázali vylepšit aktivní skóre na 59:48 a v tabulce pravdy získat 7 plusových bodů. Podařilo se nám rovněž vylepšit bodový zisk z domácích zápasů k čemuž nám myslím dopomohla naše umělá tráva, na které dokážeme předvádět velice rychlou a aktivní hru. Dále si velmi vážím vnitřní síly mužstva, protože jsme v sezóně několikrát dokázali otočit nepříznivé výsledky, za neopakovatelný pak považuji náš obrat z 3:0 na 3:4 v Novém Bydžově.

Do zápasů zasáhl velký počet celkem 26 hráčů, z nichž každý má na úspěšné sezóně svůj podíl. Přesto myslím, že zejména bez dvou hráčů bychom tak úspěšní nebyli – kapitán Petr Zieris je vůdcem celé naší party na hřišti i mimo něj a 22 vstřelených branek Jakuba Slavíka je počin, který bude v budoucnu podle mne jen velmi těžko překonán.

Na závěr bych chtěl velice poděkovat všem hráčům, členům realizačního týmu a vedení za povedenou sezónu a do té příští budeme vstupovat se třemi přáními – udržet pohromadě stávající mužstvo, pokusit se opět bodově vylepšit letošní rekordní sezónu, a hlavně udělat další výkonnostní posun.