Muži A

Fotbalisté A mužstva zakončili zimní přípravu

Napsal Matěj Mařas 12.03.2024


Devět týdnů zimní přípravy je za námi a konečně se vracíme do koloběhu mistrovských utkání

Řekl bych, že celá příprava proběhla víceméně podle plánu. Samozřejmě můžeme naříkat, že se nám nevyhýbaly nemoci (zrušené utkání s HK “B“) a zranění (např. dlouhodobě zraněný Horčičky), ale to je podle mě u všech týmů stejné. Trénovali jsme 3x týdně, v termínu od 19. – 21. jsme absolvovali tradiční zimní soustředění na penzionu HABR v Horním Maršově. Nutno říct, že letošní podmínky byly naprosto kouzelné – závěje sněhu a teploty pod -10°C byly opravdu zimní.

Přípravné zápasy, které jsme sehráli zejména proti soupeřům z nižších soutěží, nám daly prostor zapracovat na hře na útočné polovině a proměňování šancí – tedy na aspektech, ve kterých podle našeho názoru máme velký prostor v jarní části na zlepšení.

Přípravu s A mužstvem absolvovalo celkem 21 hráčů s tím, že v týmu došlo v průběhu zimy k několika změnám.

Za větší herní vytížeností odešel do Dvora Králové náš odchovanec Matěj Jirousek a do ambiciózní Hajnice odešel hledat štěstí Jiří Turner.

Hledali jsme náhradu za bývalé opory našich zadních řad (Macka a Turnera) a tu jsme všichni doufáme našli v Láďovi Kundrtovi, který naposledy působil ve Slavii Hradec Králové, ale předtím hrál 3. ligu v Hradci nebo divizi v Letohradu.

Z dorostu jsme si dále vytáhli talentovaného Adama Doležala, který může ještě v příští sezóně nastupovat za dorost a z B mužstva se vrací Petr Holubce. Tomu jeho pracovní vytížení zase umožňuje se plnohodnotně zapojit s námi a věříme že jeho klid, zkušenosti a zejména kvalita budou v jarní části potřeba.

Celou zimu jsme dále byli v kontaktu s Jakubem Slavíkem, který se rozhodl nepokračovat v Chlumci a jsme velmi rádi, že se nám podařilo jeho návrat k nám v minulém týdnu zrealizovat. Všichni máme samozřejmě v paměti jeho loňských úctyhodných 22 branek, ale pro mě je rovněž obrovsky důležitý jeho přínos na trénincích a je rovněž vzorem pro ostatní kluky v šatně.

Věříme, že změny v kádru a výsledky zimní přípravy jsou tou nejlepší pozvánkou na tuto neděli, kdy na domácím hřišti přivítáme od 14:30 nevyzpytatelné a velice kvalitní mužstvo TJ Spoje Praha. 

Vladimír Marks - trenér


POZOR:

Od jarní části sezóny bude domácím hracím dnem po letech opět NEDĚLE, čímž chceme vyjít vstříc našim fanouškům navštěvujícím okresní fotbalové soutěže, kde je povětšinou hracím dnem sobota. Doufáme, že se nám tímto krokem podaří přilákat na tribunu větší počet diváků, než tomu bylo v podzimní části.

 

Výsledky přípravných zápasů:

Sobota 13. 1.        PÚ          MFK Trutnov : MFK Trutnov U19                    9:0

Sobota 20. 1.        PÚ          MFK Trutnov : FK Jaroměř                             4:2 (2x Čechovič, Bekr, Doležal)

Sobota 27. 1.        PÚ          MFK Trutnov : SK Červený Kostelec              4:0 (Bičiště, Doležal, Kruliš, Zezula)

Sobota 3. 2.          PÚ          MFK Trutnov : SK Náchod                              1:1 (Brejcha)

Sobota 10. 2.        PÚ          MFK Trutnov : FC Hradec Králové “B“            nehráno

Sobota 17. 2.        PÚ          MFK Trutnov : TJ Spartak Police                    4:1 (2x Slavík, Trávníček, Knap)

Sobota 24. 2.        PÚ          MFK Trutnov : FK Chlumec n. Cidlinou “B“    10:0 (vlastní, 3x Čechovič, 2x Doležal, Brejcha, Holubec, Sapár, Štěpánek)

Sobota 2. 3.          PÚ          MFK Trutnov : SK Česká Skalice                    7:0 (2x Brejcha, Doležal, Horčička, Balcar, Sapár, Slavík)