Dívky WU19

FK Teplice : MFK Trutnov

Napsal Karel Kužel 15.10.2023

FK Teplice - fotbal, spolek : MFK Trutnov 15:1 (8:1)    

Rozhodčí: Davignon, bez karet, diváků 50.

Sestava MFK Trutnov: Jindřišková (G) – Lieserová, Davidová, Matušová – Svobodová, Jirmanová(C), Pišná, Zahálková – Petráková, Kuželová, Dostálová (Žabová, Yakym, Kultová, Sauermannová, Trejbalová)

 

Zájezd do Českého středohoří začal brzkým odjezdem za tmy v 6:30 z HSM a pro některé dojíždějící hráčky i o mnoho dříve. Po třech a půl hodinách cesty nás přivítalo krásné podzimní počasí na hřišti v Hostomicích a snad možná právě dlouhá cesta byla příčinou našeho laxního přístupu v celém zápase. Věděli jsme, že nás čeká kvalitní soupeř, že musíme hrát aktivně a zamezit střelám z poza šestnáctky, více méně předvést stejný výkon a nasazení, jako proti předchozím dvěma soupeřům, nic z toho se nestalo. Nechytli jsme vůbec začátek a domácí během prvních šesti minut vyprodukovaly pět střel a z toho dvakrát byly úspěšní. Útoky se valili jeden za druhým a v 25. minutě byl stav utkání 6:0! Pak přišel jeden z mála světlých okamžiků, kdy po napadání soupeřky, Kultová přihrála na Petrákovou, která zakončovala na střed brány, kde domácí brankařka míč vyrazila k nepokryté Dostálové, ta nezaváhala a skórovala, 6:1. Nicméně to bylo z naší strany vše. Soupeř nezahálel a poločas skončil 8:1. Do druhé půle jsme chtěly zapracovat na pohybu bez míče, zlepšit nabídku pro přihrávku, ale hlavně zlepšit přebírání hráček. To se však nepodařilo a soupeř znovu dominoval až do konce zápasu. Světlím okamžikem byl výkon gólmanky Jindřiškové, která mnoho střel pochytala, nebo vyrazila, bohužel tým ji nikterak nepomohl.

Nic naplat, je potřeba v tréninku znovu připomenout správné postavení při bránění/útoku. I to, že je nutné přepínání mezi obranou a útokem.

 

Za realizační tým WU18

Karel Kužel

trenér