Dívky WU19

FK Dukla Praha ,,B“ : MFK Trutnov

Napsal Karel Kužel 01.10.2023

FK Dukla Praha ,,B“ : MFK Trutnov 3:1 (1:1)

Branky: Moraová 27´, Kučerová 56´, Dundrová 88´- Holásková (p) 16´

Rozhodčí: Plecitý, bez karet, diváků 25.

Sestava MFK Trutnov: Dvořáková (G) – Sauermannová, Holásková(C), Reginová, Lieserová – Kovářová, Pišná, Kuželová, Svobodová – Dostálová, Petráková (Jindřišková, Yakym, Trejbalová, Bartošová, Kaněrová)

Za slunečné podzimní soboty jsme se vydali na zápas s Duklou Praha. Z důvodu širší absence hráček jsme tým doplnili dívkami, které primárně hrají za WU15. Nebyl důvod k nejistotě, jelikož mladé hráčky jsou s námi v tréninkovém procesu. Za úkol jsme si dali držet hru na půlce hřiště a nenechat soupeři klid v rozehře, proto jsme do předu vysunuli hned od začátku Petrákovou a Dostálovou.

A konečně se pokyny předané před zápasem objevily i na hřišti. Vysunuté útočnice fungovaly a my mohli lépe odolávat dobré kombinační hře soupeře, který hledal okénka mezi našimi stoperkami a krajními obránkyněmi. Vysunutá hra přinesla i naše šance, kdy dvakrát z pravé strany zakončovala Petráková a podruhé donutila domácí gólmanku se hodně natáhnout a ta míč vytěsnila na břevno. V 16. minutě po presu na levé straně ve vápně soupeře domácí hráčka nešťastně zahrála rukou a sudí nařídil pokutový kop. K tomu se postavila kapitánka Holásková a vyloženě bombou o břevno otevřela skóre utkání, 0:1! K vyrovnání došlo po zahrání našeho autu na útočné polovině. Volili jsme rozehrání na střed, kde pro domácí hráčky bylo lehké přebrat míč a přechod středem zakončovala útočnice Dukly proti osamocené Dvořákové, které míč prošel těsně pod levou rukou, 1:1. Domácí po vyrovnání ještě více přidaly pár příležitostí, ale buď byly zblokovány, chyceny brankářkou nebo nepřesné, a tak zůstal remízový poločas.

Do druhé půle jsme znovu vstoupily aktivně a ve 47. minutě po zahrání volného přímého kopu Holáskové se před domácí brankářkou na malém vápně ocitla osamocená Svobodová, ale té chyběl klid v koncovce. Na druhé straně Dukla byla úspěšnější, když v 56. minutě na naší pravé straně obrany se dostala do zakončení domácí hráčka, 2:1. I za nepříznivého stavu se naše hráčky snažily o zvrat v utkání, kdy dobrý tlak na domácí obranu vytvářela Kovářová podporovaná aktivní hrou středové linie Svobodová, Kuželová, Holásková. Dále se zlepšil přechod do útočných akcí z pravé obrany Lieserové, která se dostala i do zakončení díky krásnému přenesení hry od Kaněrové. V 80. minutě vymyslela Svobodová průnikovou přihrávku za obranu na nabíhající Dostálovou, která si prvním dotekem připravovala míč na zakončení, ale trefila jen střed branky, kde si to pohlídala pozorná domácí gólmanka. V 88. minutě jsme nezachytily přihrávku od naší obrany na střed hřiště a přišla rychlá ztráta míče, kombinace domácích do otevřené obrany a zakončení na samotnou Dvořákovou, 3:1.

Kladně hodnotíme nasazení, bojovnost, a hlavně snahu si nahrát, kombinovat a dávat přihrávky do volných prostor na nabíhající hráčky. Stále nám však chybí přesnější zpracování míče, rychlejší přepínání mezi obrannou a útočnou hrou a v neposlední řadě přesnost v koncovce.

Děkujeme skalním fanouškům za podporu a těšíme se na příští domácí zápas proti ABC Braník.

Realizační tým WU18